Ислямистки бойци убиха шестима пакистански войници при престрелка в северозападния

...
Ислямистки бойци убиха шестима пакистански войници при престрелка в северозападния
Коментари Харесай

Ислямисти убиха пакистански войници до афганистанката граница

Ислямистки бойци убиха шестима пакистански бойци при престрелка в северозападния родов регион, граничещ с Афганистан, заяви пакистанската войска, представена от Ройтерс.

Пакистанските талибани, известни също като " Терек-е-Талибан Пакистан (ТТП), съюз от няколко сунитски въоръжени групировки, поеха отговорност за нападението.

Кръвопролитието идва, откакто Пакистан разгласи нова атака против екстремистите след обновяване на нападенията, в това число, който умъртви повече от 100 души през февруари.

Исламабад споделя, че ислямистките бойци, които желаят да открият строга версия на ислямския закон в Пакистан, се радват на безвредно леговище в Афганистан , откъдето възнамеряват и извършат офанзивите. Официален Кабул отхвърля тези обвинявания.

Амир Хан Мутаки, външен министър на талибанската администрация на Афганистан, идва в Исламабад в петък за срещи с пакистанския и китайския си сътрудник.
 Пакистанските талибани нападнаха полицейски сектор в Карачи
Пакистанските талибани нападнаха полицейски сектор в Карачи

Двама души са убити, а други шестима - ранени

" Имаше престрелка сред терористи и нашите лични войски ", се споделя в изказване на армията, описващо случая в Северен Вазиристан, който от дълго време е огнище на ислямистки бойци, настоящи от двете страни на границата.

По време на престрелката са били убити трима " терористи ", се споделя в известието, добавяйки, че претърсва региона, с цел да дефинира дали има още нападатели, които се укриват.

Инцидентът стана в границите на една седмица след офанзивите на ислямски екстремисти, в това число нахлуване от нападател самоубиец, който нахлу във боен базов лагер в племенния райин на Пакистан, убивайки трима бойци.

Групировката ТТП стои зад офанзивите против пакистанските управляващи, които зачестиха от предходната година, откакто ТТП анулира прекратяването на огъня и мирните договаряния с държавното управление в Исламабад се провалиха.

Правителството споделя, че мирните договаряния са разрешили освобождението от пандиза на стотици екстремисти и техните водачи, което им е разрешило да се прегрупират и да подхващат нови офанзиви.
 Кървав атентат против полицейски сектор в Пакистан
Кървав атентат против полицейски сектор в Пакистан

Седмина са убити, а няколко десетки са ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР