Исландският министър-председател свика предсрочни избори след като тройната управляваща коалиция

...
Исландският министър-председател свика предсрочни избори след като тройната управляваща коалиция
Коментари Харесай

Предсрочни избори и секс скандал в Исландия

Исландският министър-председател свика предварителни избори откакто тройната ръководеща коалиция беше напусната от една от партиите поради скандал.

Премиерът Бярни Бенедиктсон сподели, че избира изборите да са през ноември, съвсем година след предходните, провокирани от абсурда с Панамските документи.

Вижте в галерията Исландия - страната с най-здравите хора

В Исландия избират предварително парламент

Първата жена министър председател на Исландия - лесбийка

Коалицията от три партии в Исландия се разпадна откакто центристката „ Светло бъдеще” разгласи, че напуща. В известие в Туитър партията изяснява решението си със загуба на доверие към министър-председателя Бенедиктсон и обкръжението му.

Снощи в медиите гръмна и скандал към премиера. Стана ясно, че татко му Бенедикт Свейнсон е подписал целесъобразно писмо за освобождение от наказателна отговорност на негов другар, който през 2004 година бил приет за отговорен в изнасилването на малолетната си доведена щерка.

Според исландските медии министър председателят Бенедиктсон и министърът на правораздаването са се пробвали да осуетят разгласяването на информация за това писмо.

Предишните предварителни избори в Исландия през октомври 2016 година бяха провокирани от оставката на премиера Сигмундур Гунльойгсон, който се оказа забъркан в абсурда с Панамските документи.

Правителството на Бярни Бенедиктсон беше на власт едвам 247 дни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР