Искрящо бялата усмивка ни прави да изглеждаме свежи, привлекателни и

...
Искрящо бялата усмивка ни прави да изглеждаме свежи, привлекателни и
Коментари Харесай

Домашно приготвена паста за избелване на зъбите ни

Искрящо бялата усмивка ни прави да изглеждаме свежи, привлекателни и ослепителни. Когато тя блести, няма по какъв начин да не притеглим вниманието към себе си. За да бъдат зъбите ни здрави и бели, би трябвало ежедневно да се грижим за тяхното положение, тъй като с изключение на за хубостта ни, то е значимо за общото ни здравословно положение и прелъстителен външен тип. Верен и изцяло натурален помощник в денталното здраве е кокосовото масло. То дейно нападна бактериите в устната празнина, които предизвикват кариесите, а също по този начин е богато на средноверижни триглицериди и лауринова киселина.

То понижава образуването на плака, грижи се за здравето на венците и оказва помощ да имаме пресен мирис. Тези причини го вършат идеална съставна част в натуралните пасти за зъби. Подобна паста може да си извършите и Вие у дома.

Необходими съставки:

  • 6 супени лъжици кокосово масло
  • 6 супени лъжици сода за самун
  • 25 капки етерично масло по ваш избор (може да комбинирате мента и/или грейпфрут)
  • 1 ч. л. стевия, ако желаете пастата да е сладка

Всички съставки се смесват добре в купа и по-късно се съхраняват в стъклен буркан на мрачно и хладно място. Мийте зъбите си с кокосовата паста 1-2 пъти седмично, а през останалото време ползвайте обичаната Ви паста.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР