Искате да отслабнете и сте започнали тренировка и диета. Вече ...

Искате да отслабнете и сте започнали тренировка и диета. Вече

Възможно ли е косопадът да бъде причинен от това, че сме на диета и отслабваме?

Искате да отслабнете и сте почнали подготовка и диета. Вече сте забелязали позитивната смяна, имате фигурата, която сте желали. Дотук всичко е наред, само че внезапно забелязвате нещо изцяло неправилно – имате косопад.

Един от най-големите кошмари за всяка жена е да стартира да губи коса. Няма жена, която, меко казано, да не изпадне в суматоха, когато косата стартира да капе.
Косопад след КОВИД: Ще опада ли напълно косата и лекува ли се това?
Един от четирима-петима души, преболедували COVID-19, с времето стартира да губи коса. За разлика от дефицита на въздух, загубата на ен...

Причини, които са евентуални за появяването на косопад

Преди да се паникьосвате и да предприемете каквито и да е дейности, проверете дали косопадът ви е обвързван с диетата, която спазвате. Загубата на коса по време на фрапантна диета е изцяло обикновено. Все отново това е стрес за организма и той реагира по собствен личен метод.

Може също по този начин да се появи косопад и в случай че диетата ви е бедна на протеини или мазнини. Всичко се свежда до това да намерите баланс. Хората постоянно не одобряват задоволително протеини, с цел да изгубят и косата си.

Когато тялото получава минимално и незадоволително количество протеини, то би трябвало да реши към коя тъкмо система да ги пренасочи. Косата от своя страна не извършва някакви значими витални функционалности, по тази причина и към нея не трябва да се изпращат някакви огромни количества протеинови молекули, когато сме на диета.

Разбира се, в случай че след спирането на диетата, косата ви не престава да капе, то може да се касае за здравословен проблем. Щитовидната жлеза е значим орган, който контролира всички хормони в тялото ни. Когато има свръх функционалност, то косата е първият симптом за това.

В допълнение към това, можете да свалите бързо килограми и това да бъде повода за косопада ви. При такова намаляване се губят минерали и витамини, а това неименуемо води до загуба на минерали и витамини, които дават отговор за косата, а и освен.

Друга причина за косопада е анемия. Най-често тя се дължи на стоманен недостиг. При това състояние е хубаво а приемате храни, които са богати на желязо. Така ще набавите нужните количества и ще се отрази удобно и на самата коса.
Косопадът през зимата се ускорява, САМО тези 4 витамина ще го спрат
Косопадът не е прелестно събитие нито за дамите, нито за мъжете. Той може да е подбуден от редица фактори, както и да е на генетична основ...

Хубаво е всяка диета да се възнамерява. Ако сте възнамерявали да спазвате избран режим, то е хубаво да се снабдите с цинк. С него ще можете да избегнете фрапантния косопад, който е вероятен да се появи. Минералът има функционалността да подтиква растежа на косата и ноктите.

Не забравяйте да приемате и по 45 грама чист протеин. Това е изцяло задоволително за поддържане на здравословна диета. Можете да си го набавите и от чисто брашно, броколи, спанак, риба или яйца.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com