Искате да изхвърлите ненужните ви вече употребявани домашни вещи, но

...
Искате да изхвърлите ненужните ви вече употребявани домашни вещи, но
Коментари Харесай

CEMIS въвежда кръговата икономика във всеки дом и бизнес

Искате да изхвърлите ненужните ви към този момент използвани домашни движимости, само че не знаете къде има пунктове за приемането им? Търсите опция да рециклирате битови отпадъчни материали или да се справите с компостирането им в домашни условия? Как дребните квартални компании и сервизи могат да намерят повече нови клиенти?

Гражданите и бизнесът в София към този момент могат да получат цялата тази информация, освен това елементарно, бързо и комфортно, единствено с един клик. Новосъздадената онлайн платформа им дава разнообразни благоприятни условия, посредством които да " затворят кръга " в производството и потреблението с най-малко боклуци, да трансфорат ненужните движимости в запас за повторна приложимост и да печелят от тях.

Новото виртуално пространство е и първият важен опит в страната да се даде
действителна практическа устременост
на " кръговата стопанска система " - известна и " съвременна " към този момент повече в европейски и държавни документи, в сравнение с във всекидневието на българския консуматор.
Реклама
" CEMIS е първата и единствена досега отворена платформа, която дава осведомен избор за опциите и дейностите, водещи до понижаване образуването на боклуци и удължение на виталния цикъл на употребяваните в семействата и бизнеса движимости и артикули ", показва инж. Цветомир Калчев, началник на плана за основаването на платформата.

Основната цел на е да помогне на ползвателите да открият преимуществата на кръговата стопанска система. Затова тя обобщава и предлага информация за опциите за попречване, преработване и оползотворяване на отпадъчни материали, както и за всички места в София, на които те могат да бъдат излъчени, прецизира още той.

Платформата ще е и самобитен хъб с оферти за шерване и даряване на ненужни движимости, наемане за наново потребление, поправяне на уреди.

Заедно с тях ще бъдат показани модели и хрумвания за кръгова стопанска система, като задачата е да се разпространяват основани и работещи положителни практики в тази област.
Реклама
Очаква се от платформата да се възползват
необятен кръг консуматори
Тя е ориентирана към всички общности и сфери на територията на столицата - от жителите в обитаемото място и бизнесмените от дребния квартален бизнес до държавните и общинските администрации. " Кръгът " на тази рециклираща стопанска система " завърта " също по този начин организациите и промишлеността за оползотворяване на боклуци, неправителствения и гражданския бранш. " На процедура това сме всички ние ", акцентира инж. Калчев.

На битовите консуматори платформата ще дава информация по какъв начин всеки от тях може да ограничи пазаруването на артикули, които водят до формиране на доста боклуци. От нея семействата могат да схванат по какъв начин да удължат живота на редица уреди и артикули, които употребяват в всекидневието си, посредством ремонтирането им, по какъв начин да понижат количеството битови боклуци посредством опциите за разделно събиране и компостиране. Така те ще допринесат освен за запазване на околната среда, само че ще имат и икономическа изгода и тласъци - като спестя разноски за пазаруването на нови ненужни или малко употребявани артикули.

За бизнеса платформата е добра спомагателна опция за рекламиране на локалните услуги по региони. В нея на едно място е събрана информация за кварталните работилници, хлебарници, обущарски, текстилни и ремонтни ателиета, сервизи и други нужни услуги, до които всеки консуматор на CEMIS ще има достъп посредством интерактивната карта.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Инфраструктура 2 Коронавирус 3 Компании 1 Коментари и разбори 2 Енергетика 3 Инфраструктура 1 Енергетика 2 Коронавирус 3 Коментари и разбори Реклама
Неправителственият бранш от своя страна получава елементарен метод да открива, инициира и взе участие в дарителски и доброволчески акции, да свързва и притегля съидейници в идеите си.

CEMIS е извънредно
функционална платформа,
тя е лесна за работа и практична за прилагане, акцентират едно от най-важните й преимущества нейните основатели. Всеки заинтригуван елементарно, бързо и комфортно - единствено с един клик на уеб страницата, ще открива точните местоположения на местата за разделно събиране и предаване на боклуци или използвани артикули и движимости.

Достъпът до платформата може да се реализира през разнообразни смарт устройства - компютър, смарт телефон, таблет.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР