Искът за еднакво заплащане с мъжете на женския национален отбор

...
Искът за еднакво заплащане с мъжете на женския национален отбор
Коментари Харесай

Отхвърлиха иска на американските футболистки за еднакво заплащане с мъжете

Искът за еднообразно възнаграждение с мъжете на женския народен тим на Съединени американски щати по футбол бе отритнат от съда.

През март 2019 година 28 представителки на националния тим заведоха правосъден развой против американската федерация, а няколко месеца по-късно дамите завоюваха четвърта международна купа, с което офанзивата им стана още по-сериозна.

В последна сметка арбитър Гари Клауснър от Окръжния съд в Калифорния е отхвърлил изказванията на дамите, че са по-ниско платени от мъжете.

Искът за обезщетение бе в размер на 66 милиона $.

" Женският народен тим (WNT) е бил по-добре заплатен, както кумулативно, по този начин и приблизително на мач, в сравнение с мъжкият ", разгласи съдът в своето решение в петък. Все отново арбитър Клауснър заяви, че има по-ниско възнаграждение за пътувания, подготвителни занимания и квартирни.

Говорителката на женски отбор Моли Левинсън заяви, че решението ще бъде обжалвано: " Шокирани сме и доста разочаровани. Ще апелираме това решение и няма да се откажем от нашата битка за тъждество и еднообразно възнаграждение ".

Футболната ферация на Съединени американски щати популяризира известие, в което разгласи, че " ще работи взаимно по обрисуване на рамки за позитивно развиване на играта ".

Звездата на отбора Меган Рапиноу, която завоюва " Златната топка " и " Златната обувка " на международното състезание, разяснява в " Туитър ": " Ние в никакъв случай няма да спрем да се борим за тъждество ".

Нападателката Алекс Морган добави: " Въпреки че сме разочаровани от тази вест, това няма да ни обезкуражи в нашата борба за тъждество ".

Случаят на женския народен тим бе подсилен и от представители на мъжкия отбор, които разкритикуваха федерацията с декларация през февруари: " Федерацията продължава дискриминирането против дамите в техните заплати и работни условия ".

Отношенията сред женският отбор и локалната федерация са обтегнати от години. Това докара и до оставката на президента на организацията Карлос Кордейро поради негови думи, че " дамите имат по-малко футболни качества от мъжете ".

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР