Искат от нас да плащаме чужди сметкиГлобалният пакт за миграцията

...
Искат от нас да плащаме чужди сметкиГлобалният пакт за миграцията
Коментари Харесай

Пактът за мигрантите на ООН противоречи на българския интерес

Искат от нас да плащаме непознати сметки


Глобалният пакт за миграцията на Организация на обединените нации опонира на българския народен интерес. Затова не би трябвало да бъде подписван. Това е и повода да предложа първо на управлението на коалиция Обединени патриоти, а след това и на съдружния съвет на обединението “ГЕРБ – Обединени патриоти ” да вземем решение България да не се причислява към този абсурден документ.

Под маската на грижа за “легалните ” имигранти, този документ на Организация на обединените нации отваря необятно капака на кутията на Пандора. Самото въвеждане на термин като “легална миграция ”, единствено по себе си е пагубна неточност. Защото ще стимулира милиони хора по света да тръгнат да мигрират “легално ” към територията на Съединени американски щати, Канада и Европа.

Защото ще бъде покана към милиони хора. Легитимация на имиграцията. Имиграция, която не признава граници и гранични контролно-пропусквателни пунктове.

Който прочете деликатно плана на този документ, ще разбере, че бюрократите в Организация на обединените нации дефинитивно са си изгубили мозъка, или са се предали на изкушението на Сорос.

На пръв взор документът не влече след себе си никаква юридическа обязаност за страните, само че при по-задълбочен прочит се вижда, че той съдържа императивни по своя темперамент формулировки, които следва да бъдат признати и изпълнени от страните. И ще бъдат причина за голям напън от страна на финансираните от Сорос неправителствени организации.

Пактът дефинира миграцията като “положителен световен феномен, който е източник на благополучие и нововъведения ”. Положителен световен феномен, който носи благополучие. Дори единствено по себе си, това изречение ни задължава да не подписваме този документ. Защото имиграцията от Африка и Азия в Европа не носи нито сигурност, нито благополучие, нито разцвет. Носи ни млади афганистанци с ножове в ръка, които се пробват да постановат ислямизма по улиците на нашите градове.

Внушението, което желае да втълпи Организация на обединените нации на обществеността, е в прорез с всички вековни обичайни разбирания на българското общество, което също усети отрицателните последствия от имигрантската вълна през последните години.
Особено внимание провокират следните пасажи от Пакта, които засягат тематики по отношение на Маршрутите на миграция, финансиране и грижата за имигрантите. Например: Параграф Трети планува да се основат отворени и налични осведомителни пунктове по съответните направления на миграция, които да насочват мигрантите към консултация, съобразена за деца и хора от разнообразни полове, да оферират благоприятни условия за другарство с консулските представители на страната на генезис и да дават съответната информация по отношение на правата на индивида и главните свободи, подобаваща отбрана и помощ, благоприятни условия и пътища за естествена миграция и благоприятни условия за връщане на език, който съответното лице схваща.

Параграф Осми задължава да се направи обзор на въздействието на обвързваните с миграцията политики и закони, с цел да се подсигурява, че те не основават или основават риск от изгубване на имигрантите, в това число посредством идентифициране на рискови директни направления, употребявани от мигранти, като работи с други страни, както и съответните заинтригувани страни и интернационалните организации да се дефинират контекстните опасности и да се основат механизми за попречване и реагиране при такива обстановки, като се обръща особено внимание на децата мигранти, изключително тези, които не са придружавани или са разграничени.

Параграф Осем Б задължава да се даде опция на мигрантите да споделят със фамилиите си, с цел да ги осведомят, че са живи, като улеснят достъпа до средства за връзка по направления и на тяхното предназначение, в това число в местата за задържане, както и достъп до консулски задачи, организации, които могат да обезпечат помощ за фамилните контакти, изключително в случаите на непридружени или разграничени деца мигранти, както и на подрастващи.
Параграф Седемнадесет планува поощряване на самостоятелна, справедлива и качествена отчетност на медиите, в това число интернет основана информация, в това число посредством повишение на чувствителността и образоване на медийни експерти по въпроси, свързани с миграцията и терминология, вложение в стандарти за етично отчитане и реклама и прекъсване на отпущането на обществено финансиране материална поддръжка за медиите, които редовно предизвикват нетърпимостта, ксенофобията, расизма и други форми на дискриминация по отношение на имигрантите при цялостно ценене на свободата на медиите.
Предвиждат се и следните “грижи ” за имигрантите:

Документът се стреми да сътвори удобни условия, които дават опция на всички имигранти да обогатят нашите общества посредством техните човешки, стопански и обществени благоприятни условия и по този метод да улеснят приноса им за стабилно развиване на локално, национално, районно и международно ниво. Представяте ли си? Имигрантите ще ни облагородяват…

Параграф Седем Ф задължава да осигурим отбрана на непридружени и разграничени деца на всички стадии на имиграцията посредством определяне на профилирани процедури за тяхното идентифициране, ориентиране, грижи и събиране на фамилията и даване на достъп до здравни услуги, в това число психологично здраве, обучение, правна помощ и право да бъдат изслушани в административни и правосъдни процедури, в това число посредством бързо назначение на способен и неутрален легален аставник, като главно средство за превъзмогване на тяхната накърнимост и дискриминация, отбрана от всевъзможни форми на принуждение и обезпечаване на достъп до устойчиви решения, които са в техен интерес.

Параграф Петнадесет планува още по-скандални отговорности, като включване на здравните потребности на имигрантите в националните и локалните здравни политики и проекти, като подсилване на потенциала за даване на услуги, улеснение на наличния и недискриминационен достъп, понижаване на информационните бариери и образование на снабдители на здравни услуги за даване на услуги, с цел да се насърчи физическото и психическото здраве на имигрантите и общностите като цяло, в това число като се вземат поради съответните рекомендации от Рамката на целите и управителните правила на Световната здравна организация за поощряване на здравето на бежанците и имигрантите.

Подписването на този документ ще има пагубни последствия за българската страна. Той ще задължи България заради геополитическото ни състояние да сътвори, поддържа и провежда пътища за постоянна и “легална ” емиграция. Това е откровена опасност.

Нещо повече, поради заложените условия, всяка една страна ще би трябвало “задължително да приема, обезпечава и подсигурява всеки един предстоящ мигрант ”, и надлежно обществената ни система предстоящо би рухнала.

Средствата, които са събирани от джоба на всеки един български поданик ще отиват за прехрана на един подобен нерешителен и неустановен поток от имигранти, като даже се планува тези от тях, които нямат персонални документи, да получават такива от приемащата страна и автоматизирано да могат да се употребяват с правата на всеки български жител.
Подобен документ, който облечен под формата на юридически необвързващ пакт, заплашва да провежда подмяната на етническия състав както на българската страна, по този начин и на цяла Европа. Държавите са застрашени от икономическа рецесия и колапс на обществените им системи. Искат от нас да плащаме непознати сметки.

С безпроблемното даване на нови персонални документи за идентичност на мигрантите се заплашва интернационалната сигурност и необятно се отварят вратите за нова вълна от терористични офанзиви.

От нас се чака обилно и безкрайно финансиране на имиграцията. От нас, българите, се чака да платим сметка за музика, която не сме поръчвали. България в никакъв случай не е била колониална страна. Ние не сме градили благоденствие за сметка на непознатото злощастие, няма никаква причина да плащаме за охолството, разгула и насилието, осъществявано от колониалните страни, сред които Франция, Белгия, Холандия и впрочем.

Заявявам още веднъж безапелационната си позиция, че българската страна следва да застане паралелно до Унгария, Австрия и Полша, европейски страни отказващи подписването на документа, който има за цел да попречва възобновяване на всеобщата европейска политика по сигурност на границите и заплашва икономическия разцвет на всяка страна членка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР