Искането на Районната прокуратура в Търговище да бъде взета мярка

...
Искането на Районната прокуратура в Търговище да бъде взета мярка
Коментари Харесай

Оставиха в ареста служител във фирма за бързи кредити за изнудване на клиент

Искането на Районната прокуратура в Търговище да бъде взета мярка за неотклонение "Задържане под стража " по отношение на привлечения като обвинен Николай К., който за да принуди другиго да се разпореди с движимост или със свое право или да поеме имуществено обвързване го заплаши, като действието било съпроводено със опасност за ликвидиране и причиняване на лека телесна щета, е било почетено от състав на Търговищкия областен съд.
В настояването си до съда прокуратурата показала обоснованото съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което е бил притеглен. Деянието е тежко по смисъла на закона. Николай К. съгласно прокуратурата може да извърши друго закононарушение, защото по делото били събрани доказателства, че за времето от 11 до 12 декември 2017 година той е осъществил изнудвания и по отношение на други 5 лица със същата грубост и експанзия.

36-годишният Николай работел във компания за разпределяне на бързи заеми. На 11 декември 2017 година той направил закононарушението по отношение на клиент на компанията, който заплашил, че в случай че подаде недоволство в полицията, няма да види детето си или ще го получи в колет.

По сигнал на пострадалия Районната прокуратура в Търговище образувала досъдебното произвеждане по член 213а, алинея 2, т. 1 и 2, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс. До установяване на непрекъснатата мярка за неотклонение "Задържане под стража " от съда Николай К. е бил арестуван от Районната прокуратура в Търговище за период до 72 часа.
Определението на съда предстои на обжалване пред Търговищкия областен съд.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР