Искаме предсрочни парламентарни избори, защото виждаме, че това, което се

...
Искаме предсрочни парламентарни избори, защото виждаме, че това, което се
Коментари Харесай

Деница Сачева: В страната цари безвремие, искаме предсрочни парламентарни избори

" Искаме предварителни парламентарни избори, тъй като виждаме, че това, което се случва сега в страната е едно безвремие, едно непрестанно нарушение на законите и несправяне с рецесиите. На това сме очевидци за последните 100 дни - главно на политически уволнения и политически назначения. В Народното събрание на процедура с изключение на закона за държавния бюджет и закона за бюджетите на държавното публично обезпечаване и на касата, други закони не са признати ". Това съобщи в предаването " Лице в лице " по bTV националният представител от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

По думите ѝ няма никакви огромни и съществени промени, с които са били цялостни предизборните стратегии. Нищо съществено не е поставено на дневен ред, уточни тя. Според Сачева избор на съмнение към кабинета може да има в доста области. " Икономическата политика, евросредствата и еврофондовете, енергетиката, това, което става с цените ", изброи тя.

" Нека всяко подозрение за корупция да се проверява, само че дано да се проверява по един легален метод ", разяснява Деница Сачева във връзка арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова. Тя напомни, че не е имало учредения, с които да бъдат повдигнати съответните обвинявания.

" Време е за водачество и е време за една държавническа позиция, която би трябвало да бъде заета. Но виждаме, че от българското държавно управление на този стадий няма такава ", сподели Сачева във връзка на войната в Украйна и позицията на България.

" Когато господин Борисов беше министър председател, той постоянно е бил за мира за разбирателството, за това да се търси рационалния компромис, да не се прекрачват граници. Но ние сега към този момент имаме една напълно друга обстановка. Ние имаме една нападателна интервенция във всичко, което се случва в във връзка с интернационалното право. Имаме война в Украйна. Няма по какъв начин, когато се намираме в такава обстановка, когато украинците на процедура пазят Европа, ние да бъдем в някаква обстановка, в която да нямаме изрично решение ", означи тя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР