Искаме да бъдем катализатор на положителна и печеливша промяна, заяви

...
Искаме да бъдем катализатор на положителна и печеливша промяна, заяви
Коментари Харесай

HMD обяви мултибранд стратегия, продължава с Nokia


„ Искаме да бъдем катализатор на позитивна и печеливша смяна ”, съобщи Жан-Франсоа Барил (в средата), CEO на HMD, по време на Световния мобилен конгрес в Барселона (снимка: HMD)

Една от значимите вести на MWC 2024 пристигна от финландската компания HMD, която предлага смарт телефони с марката Nokia. Появилите се по-рано информации, че HMD ще излезе на пазара със личен бранд, се потвърдиха публично в Барселона.

Производителят на телефони Nokia от 2016 година насам възнамерява да пусне нови истински устройства с марката HMD, като в същото време ще продължи да продава Nokia и ще работи с добре познати сътрудници, като част от своята мултибранд тактика, оповестиха от компанията.

„ Искаме да бъдем катализатор на позитивна и печеливша смяна, като възприемем мултибранд тактика: разработване на нови истински устройства HMD, основаване на телефони Nokia и съдействие с добре познати световни сътрудници ”, съобщи Жан-Франсоа Барил, съосновател, ръководител и основен изпълнителен шеф на HMD.

Докато международният мобилен пазар за първи път означи спад две следващи години при сложни стопански условия, HMD разгласи, че е подобрила оперативната си доходност на годишна база през 2023 година, вследствие на промяна с фокус върху гъвкавостта и ниските разноски.
още по темата
HMD акцентира на обстоятелството, че създава телефони, които са по-дълготрайни и с опция за поправяне, като по този начин икономисва разноски на потребителите и понижава електронните боклуци.

В Европа, Австралия и Нова Зеландия поправимите устройства са в съответствие 1:4 от всички смарт телефони на HMD през 2023 година Компанията чака през актуалната година това съответствие да нарасне до 3:4 в същите райони, а половината от смарт телефоните ѝ, продавани в международен мащаб, да бъдат поправими в домашни условия.

През лятото опцията за корекция на HMD телефони ще премине на последващо равнище – компанията доста ще понижи броя на стъпките, нужни за замяна на екрана. HMD се базира на статистика, че приблизително 66% от хората в Обединеното кралство сега живеят със строшен екран

В допълнение, компанията ще пусне на пазара смарт телефон, който е „ платформа за нововъведения и прави технологиите по-достъпни за повече общности по света ”. На уеб страницата HMD.com към този момент е налична първата версия на инструментариум за разработчици и компании, която съдържа файлове за планиране и информация за консолидиране на програмен продукт. С други думи, хората и предприятията ще могат да разширят опциите на своя телефон, с цел да дава отговор на техните потребности.

„ Потенциалът е безконечен – да вземем за пример, панел с съвременен дизайн или подобен с спомагателна батерия, терминал за разплащане, баркод скенери или даже портативно, обвързвано здравно съоръжение – това в действителност е празно платно за творчество ”, разяснява самодейността от HMD.

Междувременно, HMD увери, че ще продължи да предлага телефони Nokia. През лятото компанията ще пусне още един емблематичен телефон с марката Nokia, и ще разгласи партньорство с нови марки.

Ларс Силбербауер, основен действен шеф на HMD: “Нашият ангажимент към нововъведенията, ориентирани към хората, подтиква разширението ни, разкривайки нови вероятности за нас и нашите сътрудници, и е движеща мощ за използването на мултибранд тактика. Гордеем се и сме разчувствани от разширението на взаимните ни старания с динамични нови сътрудници като Mattel.

В тази връзка компанията стартира партньорство с Mattel и паметната кукла Барби. На пазара през лятото на 2024 година ще се появи флипфонът Барби като „ нов воин в сюжета на смарт телефон културата ”. „ Пускането на Барби x HMD дава обещание да бъде трогателен миг за почитателите на Барби от всички възрасти ”, съобщи Рут Енрикес, началник на отдел „ Потребителски артикули, издателска активност и LBE ” в Mattel за Европа, Близкия Изток и Африка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР