Искам по-лека мярка, каза пред съда обвиняемият. Неговият адвокат Володя

...
Искам по-лека мярка, каза пред съда обвиняемият. Неговият адвокат Володя
Коментари Харесай

Софийският апелативен съд потвърди ареста на ливанеца, призовавал...

Искам по-лека мярка, сподели пред съда обвиненият. Неговият юрист Володя Йотов съобщи, че мярка „ подписка “ е подобаваща, по думите му няма обосновано съмнение, че клиентът му е съпричастен към закононарушението, за което е упрекнат. Той показа документи за здравословното положение на обвинения, заяви Българска национална телевизия.

 

Ал-Макуаси е упрекнат по глава 14 " Престъпления срещу мира и човечеството " от Наказателния кодекс по член 407 - " Който прави по какъвто и да е метод агитация за война, се санкционира с отнемане от независимост до осем години ".

 

. Мъжът е снимал видеообръщение с апели за джихад и всеобщи набези против израелски, американски и европейски обекти, обявиха от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата на взаимна конференция.

 

Имал е военен опит и е взел участие във военни дейности. Той е задържан след митинга в отбрана на Палестина. От дома му са конфискувани два мобилни телефона, компютри, знамето на " Ислямска страна ", хладно оръжие.

В обясненията си Ал-Макуаси разказва случая в детайли, като показва аргументите, заради които е бил в несъответстващо прочувствено положение, когато взема решение да снима два видеоклипа, като тези материали изпраща на двамата очевидци, свързани с ДАНС, уточни юрист Йотов. Той добави, че няма разминаваме сред показанията на очевидците и тези на клиента му.

 

На предходното съвещание стана известно, че Ал-Макуаси е роден в Бейрут, Ливан, на 1 септември 1973 година. Той е приключил висше обучение британски и литература в Дамаск, Сирия. Има статут на непрекъснато пребиваващ в България повече от 20 години и е разведен. Мъжът е осъждан, само че е оправдан.

 

Днес апелативните съдии показаха в претекстовете си, че има обосновано съмнение Ал-Макуаси да е съпричастен към закононарушението, за което е упрекнат, както и че има заплаха да извърши закононарушение. Съдът изясни, че при по-лека мярка за неотклонение обвиненият ще има достъп до интернет, телефон и приложенията, посредством които е направил и изпратил два видеозаписа.

 

Според съда прокуратурата може да изследва положението на обвинения, с оглед изказванията му, че е направил и изпратил видеозаписите в положение на мощна страст, провокирана от загубата на доста негови близки палестинци във войната в Газа и след приложимост на алкохол. Съдът означи, че все още няма данни, поставящи под подозрение това, че Ал-Макуаси е разбирал свойството и смисъла на дейностите и е можел да управлява постъпките си.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР