Искам първо да поздравя Католическата общност с Великден. Упражних конституционното

...
Искам първо да поздравя Католическата общност с Великден. Упражних конституционното
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Държавата е неспособна да гарантира вота

" Искам първо да поздравя Католическата общественост с Великден. Упражних конституционното си право на глас, с цел да имаме предстоящ мощен парламент и мъдро ръководство. Всички ние знаем, че през днешния ден се нуждаем повече от всеки път от страна с правила. Убеден съм, че ще го създадем, всички които излязат и упражнят своето право на глас. " Това съобщи ръководителят на " Републиканци за България " Цветан Цветанов, който по традиция гласоподава в Хуманитарна гимназия „ Св. св. Кирил и Методий “ във Велико Търново.

" Искаме висока изборна интензивност. Това, което виждам през днешния ден като претендент за депутат от Велико Търново е неспособността на страната да се оправи с гарантирането на вота. От сутринта до сегашния миг, преди влизането ми да упражня своето право, имаше проблеми с машинното гласоподаване в съвсем всички секции, които са на територията на Великотърновска област. Задаваме си въпроса, какво става с извършения избор към сегашния миг ", сподели Цветанов. " В момента съвсем от всякъде има сигнали за проблеми с машинното гласоподаване. Колегите приготвят съответната тъжба, тъй като това е неуместно и неприемливо, в един действителен избирателен ден ", добави той.

По думите му проблемите са почнали от Горна Оряховица, Велико Търново, има сигнали и от Елена.

" Жалбата ни е за това, че има опция гласовете на гласуващите машинно да не бъдат регистрирани, тъй като знаете, че това е сериозен проблем, а има много хора, които са упражнили правото си с тази опция, която предлага законодателят и това, което беше въведено като правила от ЦИК. Дори, когато аз попитах за машинно гласоподаване ми споделиха, че има проблем и не може да бъде направено такова “, посочи ръководителят на " Републиканци за България ".

На въпрос какво чака България след 4 април Цветанов отговори: " Искам да имаме нормалност, да могат представителите на всички парламентарни групи, които ще бъдат в идващия парламент, дружно с всички институции да реализираме този консенсус и да излезем от тази тежка обстановка на борба. Нормалността ще очертае хоризонта за страната ни. Ще даде бъдеще и ще може както обществото, по този начин и виновните политически водачи, дружно с представителите на всички институции да обединим напъните си и да можем действително да подпомогнем дребния и междинния бизнес, да подпомогнем тези, които се нуждаят през днешния ден от поддръжка. Съхраняването на всяко едно работно място, на обичаи които има страната ни в избрани браншове. Във Велико Търново, където над 60% от стопанската система е туризъм би трябвало действителна поддръжка за хората от тези сектори. Да знаем, че има една верига от снабдители, от производители и всичко това, което ние се ангажираме, от нашето присъединяване в тези избори е да може да има действителни политики, които да стигнат до хората и всички тези наранени бизнеси. Защото тяхното банкрутиране ще бъде с доста по-тежки последици след пандемията. Това, което се случи с неспособност да се реагира съответно по време на пандемията, е поради борбата и опълчването, което беше генерирано през тази година и половина. Искаме да има нормалност, бъдеще и небосвод. Аз съм уверен, че дружно ще го създадем, тъй като всички сме доста по-силни, в сравнение с едноличното ръководство, което имаме през днешния ден. "

Политикът съблюдава и традицията си и преди да даде своя избор, посети Катедралния храм " Рождество Богородично ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР