Искам категорично да кажа, тук от името на моите колеги,

...
Искам категорично да кажа, тук от името на моите колеги,
Коментари Харесай

Сидеров: Отварят вратата за междуполови бракове

Искам изрично да кажа, тук от името на моите сътрудници, в съгласие с цялата група, че ние,,,Обединени патриоти” сме „ против” Истанбулската спогодба и няма да гласуваме за нея. Това съобщи на конференция през днешния ден водачът на „ Атака” и съпредседател на ПГ „ Обединени патриоти” Волен Сидеров.

Националистът също по този начин прикани медиите да не спекулират с тематиката и да не боравят със спекулативни заглавия и термини.

,,Без значение от превода на някои понятия от френски или британски език, самата спогодба вкарва неприемливи за нас пояснения за пола. Това отваря врата за налагане по-късно, по-нататък на разбиране трети пол, междуполови бракове – нещо, което ние изрично отхвърляме и няма да приемем никога”, добави още Сидеров.

Националистът уточни и редица пропуски в процедурата за приемане на интернационалните документи от този вид и посъветва ГЕРБ да премисли позицията си:

„ Поначало присъединението на България, в лицето на Министерството на правораздаването през 2016 година, както и гласуването в Министерски съвет е станало непозволено. Нарушен е член 4 от Закона за интернационалните контракти на Република България, по-точно алинея 2, вероятно и 3.Тези текстове изискват при план на подобен интернационален контракт да се ползват законови и подзаконови ограничения, които следват от подписването на този контракт. Това не е направено нито в правораздаването 2016 година, нито в този момент в Министерски съвет, когато беше призната и там, въпреки че 8 от министрите и вицепремиерите гласув
аха,,против”. Затова, ние се обръщаме доста аргументирано с апел към партия ГЕРБ да изтегли тази спогодба, да не я вкарва в Народното събрание за ратификация, заради редица несъответствия и нарушавания, безусловно законови нарушавания при нейното сключване. Имаме доста по-важни и засягащи интереса и живота на българите въпроси, да се занимаваме с тях. Нашият апел е насочен с доброжелателност, не с някаква деконструктивна цел. Напротив, желаеме да помогнем да ГЕРБ да осъзнае, че това сега не е необходимо. Може би някой лобира, може би има някакви лобистки кръгове, които желаят да мине тази спогодба. По-разумното е да я отхвърлят, към този момент да не влиза в пленарна зала.”

„ Бих желал да изброя страните, които не са подписали тази спогодба, тя е самодейност на Съвета на Европа, не на Европейския съюз. 47 страни вземат участие в този съвет, не са я подписали до през днешния ден: Армения, Азербайджан, Руската федерация, Канада, Ватикана, Япония, Мексико и Съединени американски щати, те не са в Европа, само че са определящи страни, България, Хърватия. Чехия, Гърция, Унгария, Ирландия, Латвия, Молдова, Словакия и др.”

Борис Ячев от,,Обединени патриоти” пък съобщи, че позицията на политическа партия НФСБ е в цялостен синхрон с позицията на коалиция,,Обединени патриоти”.

„ Нашата партийна позиция беше изразена още преди две седмици от господин Валери Симеонов при разискване в Министерски съвет, когато той освен гласоподава „ против’ дружно с Красимир Каракачанов, само че убеди и министри от ГЕРБ да гласоподават против Истанбулската спогодба. По мотив вчерашно мое изказване в персонално качество, което беше неопределено интерпретирано, желая да заявя, че всички депутати на НФСБ, без изключение, ще гласоподават „ против” Истанбулската спогодба, без значение с превод или без превод и се причисляваме към апела на нашата парламентарна група, апел към ГЕРБ, да не бъде внасяна за разглеждане изобщо тази конвенция”, добави още Ячев.

Зам.-председателят на Народно събрание Явор Нотев от квотата на „ Патриотите” също изрече своите опасения като правист и законодател и означи жизненоважни пропуски в процедурата по ратификация:

„ Има процедура, има условия, които се свеждат до това законовите промени във вътрешното законодателство, които следват от приемането на възможен текст или интернационален контракт, текст на спогодба или интернационален контракт, да бъдат авансово декларирани и разисквани, точно това не е сторено. Няма никакво подозрение, че при положение на приемане на текстовете на конвенцията, това ще докара до нужда от промени във вътрешното законодателство – фамилния кодекс, приказваме даже за промени, които се отнасят до текстове на Конституцията.

Няма по какъв начин да се съвместят използването на текстовете на конвенцията със в този момент настоящото българско законодателство. Твърдим, че тази наложителна подготовка не е направена, заради което непозволено се е стигнало до решението на Министерски съвет и надлежно до едно предложение пред Народното събрание, което не е квалифицирано по реда, очакван в българското законодателство.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР