Искам да засегна три неща - отношението ми към мерките,

...
Искам да засегна три неща - отношението ми към мерките,
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев сензационно: Две минути микровълнова печка - няма коронавирус ВИДЕО

Искам да засегна три неща - отношението ми към ограниченията, диагностичните проби, които са доста значими и ще ви кажа някои научни обстоятелства. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев по време на постоянния брифинг на Минситерство на опазването на здравето.

"Доста сътрудници станаха коронолози и приказват какво ли не. В момента най-важното е контролът на ограниченията и убеждението на хората, че би трябвало да бъдат с маски. Никой не се е задушил с маската. Знам, че е досадно, само че по този начин се пазим. Ако някой е болен и ти си с маска, тя може да те резервира повече от 30% ", сподели той.

"Разбрахме се за 4-те "Д-та ". Да не се употребяват имуностимулатори в огромно количество. По-добре го правете с вярно хранене, физическа интензивност и хубави страсти. Който не устоя, да не гледа непрекъснато телевизия и да слуша за ковид. Хората се подтиснаха ", поучава проф. Кантарджиев.

Той акцентира на това, че маската ще избави от ковид.

"В момента случаите са толкоз доста, че би трябвало се възприемат бързите антигенни проби, които изследват материал от гърло и от носа. Тестовете на всички места се вършат от подготвен личен състав - доктор, сестра, фелдшер и санитар могат да го вършат. Това е първият скрининг за ковид, коства към 20 лв.. Трябва да се употребява необятно и да се хващат първите случаи и да се изолират.

Не би трябвало да разчитаме единствено на 10-тината чиновници на РЗИ в региона. Трябва БАБХ да стартира да управлява да се носят маски, би трябвало да се съблюдават условия при приготвянето и пакетирането на храна за у дома. За пиците имаме микровълнови печки. Две минути микровълнова печка - няма ковид.

Пътували ли сте скоро с градския превоз? Никой не носи маска. 5 години дублирам, че би трябвало да се отварят прозорците, тъй като понижават риска да се заразим. Не сме Швеция, доста хора сме в рейса. Трябва да има маски, хигиена и отворени прозорци доколкото можем да издържим ", изясни специалистът,

"Антигенните проби са най-актуални са доказване на ковид. Ако човек заразява, то този тест хваща. Не е сензитивен колкото PCR-а, само че той става след един ден, а след време и повече, защото лабораториите се натоварват. Добре, че имаме 150 лаборатории, които вършат PCR проучвания. Референтната лаборатория през вчерашния ден е направила 414 теста, от които 161 са позитивни. Това са 38,8%. Повече от всеки трети материал е това ", уточни той.

Той поучава всички, които носят очила, да ги носят на работа, тъй като пазят, защото заразяването постоянно става през очите.

"Епидемичното разпространяване на грипа е декември, а пикът е януари месец. Има такива проби, с които бъркаш в гърлото на едно дете и след няколко минути ти споделя болно ли е от грип. На някои даже написа "Грип А ". Защо не са по аптеките? Това не са проби, които се вършат от жителите, тъй като най-важното е взимането на материал от носоглътката ", сподели още проф. Кантарджиев.

"Важно е преболедувалите да се тестват за антитела. Първите антитела могат да се появяват на 10-тия ден от заразяването. Да ви кажа някои новости - преди седмица едно от най-авторитетните научно-медицински списания в Щатите, заприказва за нещо доста значимо - проучването на първия инфектиран в Германия. Слушайте мен, а не за капчиците кръв, за които разправя един различен сътрудник.

Та, тези, които са се заразявали с маски и са били на разстояние, са карали заболяването по-леко. Интересно е, че в този момент излиза публикация, за която няма медицински доказателства, само че споделят, че когато си с маска караш по-леко и евентуално се имунизираш без да боледуваш и получаваш имунитет без клинични прояви. Не е потвърдено, защото би трябвало да има 10 000 случая, с цел да кажат: "това е по този начин ".

Но е прекомерно евентуално и разумно да е по този начин. Хората, които не носят маска, да се замислят. Август и септември, като ме видеха с маски на закрито, ми се подиграваха ", заключи той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР