"Искам да припомня срещу кого гласувахме. Гласувахме срещу някой, който

...
"Искам да припомня срещу кого гласувахме. Гласувахме срещу някой, който
Коментари Харесай

Христо Иванов: Дайте да извадим ДПС от решенията и да видим дали това няма да промени България

"Искам да напомня против кого гласувахме. Гласувахме против някой, който се държи като чобанин. Някой, който се държи без почитание към публицистите и обществото ". Гласувахме против това начело да има едни хора, които никой не знае по какъв начин са се появили. Институциите да се трансформират в заслон. Срещу това гласувахме ". Това напомни на обществото съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов в предаването "Седмицата " по "Дарик ".

"Това е методът, по който волята на гласоподавателите се измества с други. Много е значимо да се върнем към положителните маниери. Има хора, които се кефят на шоуто, само че има доста огромна група, която бива отблъсната. Важно е да се върнем към процедурата и нейния смисъл. Парламент идва от диалог, от говорене. Важното за нас е защо ръководство ще гласуваме. Ако сме притиснати в ъгъла, няма да се получи ", добави още той.

"Готови сме без да предивяваме искане, да обсъдим всички решения. Нека да седнем и да получим ясни отговори. Какво тъкмо ще вършат съответните министри? Държим да има държавно управление, което ще попречи на Движение за права и свободи да създадат промъкване и презареждане на корупционния модел. Мнозинство, което да изолира Движение за права и свободи. Това значи те да не са в състояние на "златен пръст ". Ясно структуриране на парламентарната настройка и то да бъде ваксинирано от проникване на Сарая. ", сподели още Иванов.

"Ние ще се опитаме ли да прекратим мандата на Гешев предварително. Ще ги сложим ли в главата на ъгъла? ", попита риторично той.

"Ние желаеме конструирано държавно управление, което може да направи основни промени, както желаеха гласоподавателите. Проблемът не е Николай Василев. Важно е каква е философията. Нужно е държавно управление, което не се поддава на въздействие. Няма да разрешава стилът на правене на политика да пречи, само че би трябвало да успокоим тона. За да влезем в по-професионално държание ", разяснява съпредседателят на “Демократична България”.

"Има конституционни и структурни ограничавания, които ще ни попречат да отстраним Гешев. Кариерната взаимозависимост е това, което ги държи. Прокуроската гилдия е под каскета на Гешев. Да внесем общ парламентарен план. Това е доста дълга процедура. Влиянието на Движение за права и свободи не е измеримо единствено с една партия. Те имат капсулирани гласоподаватели и тези политически курсове са начертани още през 80-те години в Държавна сигурност. Те имат цяла кохорта, която презареждат. Дайте да ги извадим от кадровите решения. Да ги създадем ненужни и да забележим дали това няма да промени България. Те са най-близкото, до това, което имаме за “дълбока държава”. Да затворим клапаните на “дълбоката държава” и да забележим дали това няма да промени България ", сподели Христо Иванов.

"Искам да кажа “Браво!” на Бойко Рашков и Янаки Стоилов за сигналите против основния прокурор Иван Гешеви и това, което вършат ". Доверие, темперамент и поредност.

"Няма да подкрепим партия, тъй като някои ни е споделил: “Или гласувай, или отиваме на избори”. Искаме да осъществим волята на нашите гласоподаватели и настояванията им за дълбока смяна. Нека ги уважим! Ние сме подготвени за мажоритарни избори. Ние в действителност ги организираме при преференциите. Но извеждането на това в прекаленост е доста рисково. ", приключи той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР