Искам да подчертая, че ни предстоят редовни парламентарни избори. Щом

...
Искам да подчертая, че ни предстоят редовни парламентарни избори. Щом
Коментари Харесай

Радев отряза претенциите за датата на изборите

" Искам да подчертая, че ни предстоят постоянни парламентарни избори. Щом изборите са постоянни, партиите нямат учредения за искания към датата ". Това съобщи президентът Румен Радев в Римокатолическата катедрала " Св. Йосиф " в София, където през днешния ден бе ръкоположен монсеньор Румен Станев, назначен от за спомагателен свещеник на Софийско-Пловдивската епархия от римски ритуал.

Държавният глава сподели още, че ръководещите отхвърлят да подхващат належащите дейности за излекуване на изборния развой и всички дружно би трябвало да бдим за спазването на закона. Въпросът не е толкоз по кое време, а по какъв начин ще се проведат тези избори, добави той.

Нека си пожелаем 4 април да бъде Великден освен за нашите събратя католици и арменци, само че и популярен ден за възкръсващата демократична България, сподели още Радев и добави:  " Ако питате мен, най-хубавата дата беше септември предходната година, откакто през юли властта изчерпа търпението на хората ".

" Последните месеци лишиха живота на хиляди българи, тъй като държавното управление не приготви страната за втората вълна на пандемията. През тези месеци бяха източени милиарди от държавния бюджет. Можехме да предотвратим тези загуби, в случай че бяхме провели изборите в точния момент ", посочи президентът.

 

ПОЗИЦИЯ

„ Църквата и страната работят на два разнообразни проекта. Църквата не се бърка в делата на страната и страната не се бърка на църквата “, сподели във връзка датата на изборите Ива Михайлова, представител на ритуалната междуепископска конференция на Католическата черква в България, представена от БГНЕС.

„ Всеки католик бил той духовник, или светско лице може да изрази своята персонална позиция. Това обаче не е позицията на Католическата черква в България. Позицията на Католическата черква в България се показва само от епископската конференция. Ние почитаме решенията на способените органи и не е наша работа да ги разясняваме или да участваме в тях “, сподели Михайлова. „ Католиците постоянно са били дейни жители и ще се надяват на добър разговор и взаимно съдействие с всички институции “, добави тя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР