"Искам да живея в еволюция, а не в революция." Това

...
"Искам да живея в еволюция, а не в революция." Това
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Искам да живея в еволюция, а не в революция

"Искам да пребивавам в еволюция, а не в гражданска война. " Това споделя ръководителят на Комисия по културата и медиите в Народното събрание Вежди Рашидов в отворено писмо до президента Румен Радев, оповестиха от Комисията по културата и медиите.

„ Няма да не помни преди години, когато бяхме на встъпването в служба на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и на тази гала бяхме поканени Вие и аз. Ние с Вас във ВИП-а на летището организирахме един човешки диалог за бъдещето на България, за уважението към институциите, за елементарните неща и това че сме съграждани – родени сме в един и същи град. Бях си дал дума, че по никакъв мотив няма да си разреша отрицателни реакции нито към Вас, нито към президентската институция. Така близо три години аз не си разреших нито един коментар и нито един укор към Вас и президентството “, показва Рашидов в писмото.

Ето цялостния текст на писмото:

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО Г-Н РУМЕН РАДЕВ

„ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В ЕВОЛЮЦИЯ, А НЕ В РЕВОЛЮЦИЯ”

Няма да не помни преди години, когато бяхме на встъпването в служба на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и на тази гала бяхме поканени Вие и аз. Ние с Вас във ВИП-а на летището организирахме един човешки диалог за бъдещето на България, за уважението към институциите, за елементарните неща и това че сме съграждани – родени сме в един и същи град. Бях си дал дума, че по никакъв мотив няма да си разреша отрицателни реакции нито към Вас, нито към президентската институция. Аз съм човек, който постоянно е желал да живее в страна, където има ред и правда, тъй като това са нужните знаци, заради които съществува страната. Така близо три години аз не си разреших нито един коментар и нито един укор към Вас и президентството.

Но през днешния ден съм очевидец на разрухата на държавността с властването на анархията, омразата и безпардонността.

В годините на прехода сме претърпели петима президенти – всички си имаха своите плюсове и минуси, само че до момента не сме имали президент, който да има за цел само да разрушава.

Всеки от предходните президенти е имал сложни моменти, сблъсквал се е с недоволства, митинги, с ръководство на партия, друга от тази, която го е издигнала или избрала, само че всеки един от тях рано или късно е стигал досега, в който е поставял живота на хората и мира над интереса. Спомнете си сложните моменти на Петър Младенов с демокрацията, на Желю Желев с Андрей Луканов, на Георги Първанов / за който считам, че може би е най-успешния президент, който сме имали в прехода/ с Иван Костов, на Петър Стоянов със Симеон Сакскобургготски, на Росен Плевнелиев с Пламен Орешарски.

В тази връзка запитвам къде бяхте Вие като президент при започване на пандемията? Не е ли това същински проблем на националната сигурност? Нали Съветът за национална сигурност е един от главните принадлежности за решение на рецесии и реализиране на единодушие в обществото.

По един или различен метод съм бил непосредствен с всички президенти на България, без значение от партийната им багра, отнасял съм се с почитание както към личността им, по този начин и към институцията, а най-много – към свободния избор на българските жители. Подхождам с почитание и към Вашите 59.3 % доверие, с които дойдохте на власт, само че през днешния ден не мога да уважа Вашето държание.

Аз запитвам не сме ли ние всички български жители, не сте ли Вие нашият президент?

Не желаете ли и Вие като мен да живеем в еволюция, а не във безконечна гражданска война. Това се реализира единствено с почитание на избора на жителите, без значение дали този избор на нас персонално ни харесва.

Дълго мълчах, господин Радев, очаквайки да влезете във функционалностите си на президент. Аз не зная дали обстановката, в която се намираме, ще докара до Вашата оставка или тази на държавното управление. Но като се замисля – това няма да докара до нищо положително. Не през малко премеждия мина България през последните тридесет години.

Моля Ви господин президент, влезте си във функционалностите и извадете страната от този врящ казан!

Защото тази страна е на всички ни!

ВЕЖДИ РАШИДОВ
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР