Искам да изразя съболезнованията си към семейството на Георги, защото

...
Искам да изразя съболезнованията си към семейството на Георги, защото
Коментари Харесай

Майката на Йоан Матев: На записа не е той!

Искам да изразя съболезнованията си към фамилията на Георги, тъй като не съм имала тази опция. Гледала съм записа като всички фенове, само че не ми е хрумнало да попитам нещо Йоан, тъй като това не е Йоан. Това сподели пред Нова телевизия майката на Йоан Матев Сребрина Гаджева. Синът й Йоан Матев е в ареста след съвсем двугодишно следствие и търсене на причинителя на убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина на 2 юни 2015 година
"Мненията на съучениците са спорни. Той споделя, че не е той и ние го чакаме да се прибере ", сподели тя във връзка показанията на съученици на Йоан, които са го познали на фотосите от мястото на престъплението.
"Те имаха шампионат по тенис, за който упражняваха двуразово. Това мога да кажа. Аз не помня къде съм била на 2 юни преди две години. Предполагам, че и вие не можете да кажете ", съобщи Гаджева. Адвокатката на Йоан Матев - Стоянка Маркова сподели, че прокуратурата им е отказала разпит на треньора на Йоан, който може да удостовери или отхвърли наличието му на тренировки в същия ден. "По ножа, с който е осъществено закононарушението, няма следи от Йоан. Телефонният номер, който е засечен от клетката на мобилен оператор в региона на закононарушението, не е на клиента ми. В оня миг той не е носел никакъв телефон ", безапелационна е защитничката. 
"Децата споделят, че колкото им наподобява момчето от записа на Йоан, толкоз и не им наподобява ". Клетката на мобилните телефони засича до стадион "Васил Левски ", само че към оня миг Йоан не е имал мобилен телефон. "На мястото на престъплението са открити следи от кръв от две девойки или дами - по салфетка и по тоалетна хартия. Редно е да се откри на кого е тази кръв ", сподели адвокатката на Матев.

"Относно показанията на дребния ми наследник - Марсел, мога единствено да кажа, че те не са взети по изключително правилен метод. Но това ще стане ясно в правосъдна фаза ", сподели майката на Йоан Матев. "Той тренира от години тенис и фитнес. Дори в този момент в ареста всеки ден тренира тенис. А това, че човек пораства сред 15-16 и 20 години, това не е закононарушение ", съобщи Сребрина Гаджева във връзка огромната смяна във външния тип на Йоан. 
"Той имаше телефон, само че е заплеснат, постоянно го забравяше в колата. Не е от децата, които са непрекъснато с телефона ", добави Гаджева. Тя и адвокатката на Матев са сигурни, че килърът на Георги в Борисовата градина не е Йоан и се крие ловко, а прокуратурата не си прави работата. Гаджева сподели, че Йоан е доста отчаян от българското правораздаване. По мотив мнението, че синът й може да се укрие, тя посочи, че не би го направил. "Дали прокуратурата не ни е купила билет за някоя екзотична дестинация и ние не знаем? ", попита тя.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР