Исках да поставя въпроса за това как бихме реагирали, ако

...
Исках да поставя въпроса за това как бихме реагирали, ако
Коментари Харесай

Ерве Льо Телие пред БНР: Всяка война отлага момента, в който човечеството ще може да спаси себе си

" Исках да слага въпроса за това по какъв начин бихме реагирали, в случай че се надигнем пред самите себе си. Затова имам толкоз персонажи в романа, с цел да въплътят всички вероятни отговори ... Книгата ми има за цел да сложи въпроса кое е значимо за живота ни. Книгата приказва за втория късмет, за ориста ". 

Това показа пред БНР Ерве Льо Телие, който е в София за представянето на романа си " Аномалията ". Книгата има премия " Гонкур ", номинации за разнообразни влиятелни оценки. В центъра е изключително и невиждано събитие, като участници в него е палитра от герои. 

" Ситуацията е толкоз анормална, че политиката е надскочена, религиозните стартират да се съмняват във вярата си, а учените се пробват да намерят рационални пояснения. Трудността да се приспособяваме към неразбираеми, само че предвидими обстановки, е методът, по-който ще се приспособяваме през отричането, отхвърли . Отричането е особено за нас като тип. Всеки от нас знае, че ще почине, би трябвало да отхвърля това, с цел да продължава. В книгата се предлага обстановка, в която хората реагират, сякаш нищо не е било. Но това е отчайващо, наподобява на метода, по който се държим сега ". 

В предаването " 12+3 " Льо Телие разяснява и войната в Украйна: 

" Френският президент Еманюел Макрон е един от дребното западни политици, които поддържат към момента контакт с Владимир Путин. Трудно е да се съобщи известие, което да е задоволително решително към Русия и по едно и също време с това да не се затваря вратата за мирна опция. От години западните страни не са разбирали залозите, които са движели Русия . В тази обстановка, в която търсим мир, никой не би трябвало да губи лика си. Това е мъчно. Предпочитам да съм публицист, не политик ". 

Според него всяка война отсрочва момента, в който човечеството ще може да избави себе си. 

 Юни 2021. След тежка турбуленция самолетът Париж - Ню Йорк каца наложително на летище „ Кенеди “. Три месеца по-рано при същите условия същият аероплан със същите пасажери на борда: наемният палач Блейк, писателят Виктор Мисел, поп артистът Слимбой, адвокатката Джоана Удс, архитектът Андре Вание… - общо 240 души, е кацнал на същото летище. Невъзможно събитие, провокирано от немислими аргументи, последвано от разтърсващи срещи сред двойниците? Копията? Програмите? Между Аз и Аз с всички последици – трагични, комични, тъжни и не толкоз, щастливи и не до такава степен, до които би могъл да докара хвърленият от Аза взор върху личния му огледален облик.

Номиниран за шест литературни награди, романът сграбчва най-голямата, „ Гонкур “, а критиците приказват за „ романи в романа “, за „ среща на логическото с магическото “, назовават книгата  „ удивителен книжовен опит “, „ неповторимо комбиниране сред трилъра, научната фантастика и психологическия разказ “. Колкото до читателите, чака се скоро да надминат 1 милион.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР