Исках да напиша вълнуваща история, която разкрива дълбинното ни желание

...
Исках да напиша вълнуваща история, която разкрива дълбинното ни желание
Коментари Харесай

Нов тираж: „Денят, в който се научих да живея“ от Лоран Гунел

„ Исках да напиша вълнуваща история, която разкрива дълбинното ни предпочитание да се усещаме задоволени от личното си битие “, признава създателят. „ Денят, в който се научих да пребивавам “ ни въвлича в едно ярко и прочувствено премеждие на духа, на ценностната промяна и себепостигането. Универсалните въпроси за смисъла на съществуването, за щастието, за щедростта на общуването и отдаването тук намират своите отговори. И тези отговори са оптимистична опция на преобладаващия в актуалното общество фетиш към движимостите и триумфа.

Действието се развива в Сан Франсиско. В един безоблачен неделен ден Джонатан, млад мъж с кариера на осигурител, се разхожда по кея, наслаждавайки се на покоя след тежка работна седмица. Внезапно пред него се изправя мургава хубавица. Тя се вглежда в дланта му и изрича злокобно предсказване: краят на живота му наближава... Тези думи се трансформират в шокиращо тестване за героя, само че също по този начин в просветление, „ гранична обстановка “, в която той открива себе си, своята достоверна човешка същина.

Роден през 1966 година, Лоран Гунел е известен френски публицист и психолог, учител в Университета в Клермон-Феран, специалист по личностно развиване и невролингвистично програмиране, чиито книги са бестселъри в целия свят. Опитът му на откривател на човешкото държание, странник и съветник е въплътен в бестселърите „ Човекът, който искаше да бъде благополучен ”, „ Бог пътува постоянно тайно ”, „ Обещавам ти независимост ”, „ Денят, в който се научих да пребивавам ”, „ И ще откриеш съкровището в теб “. Повечето произведения на Гунел съчетават романовия сюжет с известната логика на психиката, гения на писателя със знанията на учения. В жанрово отношение романът „ Intuitio ”, също публикуван от „ Колибри “, е психически трилър. А „ Пробуждането “, една от най-честните му книги, е форма на обвиняване против играчите, манипулиращи всички нас: едрия бизнес и многонационалните компании, държавните управления, националните избраници и медиите.

Преводач: Румяна Маркова, 248 стр., цена: 15 лева)
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР