Ирландското правителство обяви, че е постигнало споразумение с американския технологичен

...
Ирландското правителство обяви, че е постигнало споразумение с американския технологичен
Коментари Харесай

Ирландия ще получи от "Епъл" 13 млрд. евро неплатени данъци

Ирландското държавно управление разгласи, че е постигнало съглашение с американския софтуерен колос " Епъл " да стартира да събира от началото на 2018 година налози на стойност 13 милиарда евро, избрани от Брюксел като непозволени данъчни облекчения, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Вече постигнахме съглашение с " Епъл " по отношение на правилата и действието на блокираната сметка ", декларирал министърът на финансите Паскал Донъхоу в Брюксел, като думите му бяха доказани пред Агенция Франс Прес от неговото министерство.

На среща с еврокомисарят за конкуренцията Маргрете Вестагер той е изтъкнал, че се чака парите да стартират да бъдат превеждани от " Епъл " по сметката през първото тримесечие на идната година.

Европейската комисия изиска преди година Ирландия да получи от " Епъл " тези средства, които съгласно нея съставляват непозволени данъчни облекчения за софтуерния колос.

Европейската централа на " Епъл " се намира в Ирландия, където се регистрират всички облаги на компанията на Стария континент, както и в Африка, Близкия изток и Индия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР