Ирландска парламентарна комисия, натоварена с разглеждане на въздействието на Брекзит

...
Ирландска парламентарна комисия, натоварена с разглеждане на въздействието на Брекзит
Коментари Харесай

Ирландия иска обединение след Брекзит

Ирландска парламентарна комисия, натоварена с разглеждане на въздействието на Брекзит върху Ирландия, показа предложение за намиране на път към спокойно обединяване, оповестява Би Би Си.

Докладът обрисува 17 рекомендации, към какво би трябвало да се стреми Република Ирландия в окончателното съглашение сред Европейски Съюз и Обединеното кралство.

Сенаторът съставил отчета разяснява, че обединяването може да пристигна единствено посредством интензивно единодушие. " Това е първият отчет на комисията, за това по какъв начин да се реализира спокойно обединяване на Ирландия ", сподели той.

" Миналата година някогашният ни министър председател Енда Кени съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да се приготви за обединена Ирландия.... От 17-те рекомендации на комисията излиза наяве, че има доста работа преди провеждането на референдум.... А Референдумът ще има ", добавя сенатора.

Той прибавя, че " от диалозите с хората и в двете общности на север е ясно, че всички имат вяра, че на някакъв стадий ще има референдум ".

" Но би трябвало да научим урока от " Брекзит ", а урокът е, че не правиш референдум и чак по-късно да обясняваш на хората по какъв начин ще наподобява бъдещето им. Трябва да се показват всички бъдещи варианти в детайли, да се приказва по Въпросите от значително значение за всички общности ", счита сенатора.

Докладът, озаглавен " Брекзит и бъдещето на Ирландия: обединяване на Ирландия и нейните хора в мир и разцвет ", е утвърден от комисия от всички партии.

Докладът предлага нуждата от специфичен статут за Северна Ирландия, нуждата от отбрана на структурните фондове, както и не би трябвало да има нов надзор върху паспортите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР