Ирена Кръстева няма нищо общо със сина си Делян Пеевски,

...
Ирена Кръстева няма нищо общо със сина си Делян Пеевски,
Коментари Харесай

Само Божков не се отказва от Пеевски

Ирена Кръстева няма нищо общо със сина си Делян Пеевски,, по думите на партийния водач. Само Божков не се отхвърля от него - ще го гони до дупка.

Следващото изявление на Карадайъ обаче съдържа известна разтуха за сиротинката - били другари. Да, дано най-малко другар да има, въпреки че в никакъв случай не е бил член на ръководената от този другар партия. Последното е обществено известно, само че не беше обявявано публично. С изказването си водачът на Движение за права и свободи единствено удостовери, че каквото и да свързва Пеевски и Движение за права и свободи, то не е партийно.

Смешките в българския политически живот се множат в геометрична градация. И биха били огромно развлечение, в случай че не ставаше въпрос за много значими неща. След разпореждане пъзелът демонстрира една напълно не смешна картинка. На нея българският политик и партиен водач Мустафа Карадайъ е коленичил пред Ердоган и му се кълне, че Турция е неговата татковина, а задачата на Движение за права и свободи е да резервира турската еднаквост на своите членове.
 Карадайъ: Пеевски ми е другар, само че не е бил част от Движение за права и свободи Карадайъ: Пеевски ми е другар, само че не е бил част от Движение за права и свободи
Делян Пеевски ми е персонален другар, ние се познаваме от 2001 година с него. Г-н Пеевски в никакъв случай не е бил част от Движение за права и свободи и в никакъв случай не е взе участие...

Разиграването на етническата карта е запазена марка на Движение за права и свободи от самото основаване на тази партия. Малцина през днешния ден се сещат, а и никой няма интерес да напомня, че в първия правилник на организацията беше записано, че е приемник на Турското национално-освободително придвижване в България, основано като противопоставяне на Възродителния развой. За тази незаконна по комунистическо време организация се знае малко, тъй като незабавно след 1989 година я оглавява Доган, т.е., управлява се от Държавна сигурност. Кадри на Държавна сигурност има във всички партии, само че най-вече - в Движение за права и свободи.

Каквото и да приказва Карадайъ на Ердоган, последният би трябвало да си има едно мислено. През устата на този другояче приветлив човек приказват тези непублични и неосветени сили, познати в България от три десетилетия като задкулисие. И тъкмо то е майката, партията и родината на Пеевски.

То сътвори и срути няколко едри и куп по-дребни финансово-икономически групировки. То държа на власт Борисов цели три мандата. То е нещото, от което всеки естествен гласоподавател се отвращава, без значение от кой етнос е.

Откровенията на Карадайъ могат да се преглеждат и през друга призма, тъй като той безапелационно наподобява на аватар на Доган. Очевидно сътрудник Сава е решил да пооттегли малко настрана своя любим Пеевски, който сполучливо употребява като острие, бухалка, маша, ръжен, чучело и най-много - като нещо за обиране на хейта. Няма да го мислим обаче. И няма да ни липсва. Само ще отбележим, че този опит за пооттегляне се случи в същия миг, в който Божков се появи на политическата сцена.

А както знаем, при една същински работеща прокуратура и правосъдна система неговите показания могат да имат съществени последици за по този начин наречения политически хайлайф.
 Васил Божков си направи TikTok и отсече: Майката на Шиши се отхвърли от него, аз няма Васил Божков си направи TikTok и отсече: Майката на Шиши се отхвърли от него, аз няма
Обвиняемият предприемач Васил Божков си направи акаунт в още една обществена мрежа. След като към този момент употребява Фейсбук, Twitter и Instagram...

Очевидно от това се притеснява Доган. Затова мълчи - нещо, което в никакъв случай не се е случвало преди избори. Затова и кара Карадайъ да приказва нелепости за родината си и да подхранва патриотични контрареакции у хората.

Добрата вест е, че Пеевски слезе от сцената.

Лошата - че слезе безнаказано.

Засега.

Автор: Евелина Гечева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР