Иранците са искали да бъде щурмувано за втори път американското

...
Иранците са искали да бъде щурмувано за втори път американското
Коментари Харесай

Анализатор: Иран искаше да вземе американски дипломати за заложници

Иранците са желали да бъде щурмувано за повторно американското посолство в Багдад, да бъдат взети заложници, в това число дипломати. Това съобщи журналистът Мохамед Халаф пред Българска национална телевизия.
Според него, в този момент Техеран няма да има смелостта да опита подобен вид интервенция. Припомняме, че офанзивата против американското посолство стана де факто в последния ден на предходната година, като то беше окупирано, откакто Съединени американски щати отвърнаха с удари против проирански милиции поради ракетна офанзива против американска военна база, при която почина американски бизнесмен и бяха ранени трима американски военни.
Халаф уточни и един от туитовете на Доналд Тръмп, в който той афишира, че Иран са мощни в договарянията, не във войната и го разчете като покана Техеран да договаря. Тръмп обаче е подготвен за война, уверен е журналистът, който е сигурен и, че Иран е подценил американския президент и готовността му да отговори силово на провокации. Припомнете си в този материал един от най-сериозните произшествия.
Мохамед Халаф разяснява и самодейността в Народното събрание на Ирак да одобри декларация за овакантяване на американските войски. Има съглашение със Съединени американски щати, за подобен ход е нужно да се одобри закон, акцентира той и видя протичащото се като напън от проирански сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР