Иранските власти са се съгласили камерите за наблюдение в няколко

...
Иранските власти са се съгласили камерите за наблюдение в няколко
Коментари Харесай

Иран е съгласен MAAE да извършва детайлни инспекции в ядрените обекти

Иранските управляващи са се съгласили камерите за наблюдаване в няколко нуклеарни обекта да бъдат включени още веднъж, както и да се усили честотата на инспекциите. Това заяви ръководителят на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси, съобщи БНР.

Иран ще даде опция на интернационалните специалисти да правят детайлни инспекции на свои нуклеарни обекти, се споделя в взаимно изказване на Международната организация за атомна сила и иранската организация за атомна сила. Подробностите за инспекциите следва да бъдат изяснени.

" Условията ще бъдат контрактувани сред двете страни по време на техническа среща, която ще се организира скоро в Техеран “, се споделя в изказване на МААЕ, като се означи, че Иран е изразил готовността си " да продължи съдействието си и да даде спомагателна информация и достъп за справяне с неуредените проблеми с гаранциите ".

Съвместното изказване беше публикувано, откакто ръководителят на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси се срещна в Техеран с иранския президент Ебрахим Раиси.

По информация на интернационалната организация Иран се е съгласил да спомага на следствието по отношение на съществуването на обогатен уран в необявени обекти и даже да сложи още веднъж отстранени устройства за наблюдаване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР