Иранските власти осъдиха на смърт заподозрян в сътрудничество с ЦРУ

...
Иранските власти осъдиха на смърт заподозрян в сътрудничество с ЦРУ
Коментари Харесай

Иран осъди на смърт шпионин на ЦРУ, помогнал за убийството на Солеймани

Иранските управляващи осъдиха на гибел обвинен в съдействие с Централно разузнавателно управление на САЩ и израелската работа за външно разузнаване „ Мосад “, както и за предоставяне на информация за местонахождението на ген. Касем Солеймани, който беше погубен при американски въздушен удар на 3 януари край Багдад. Това съобщи формалният представител на Върховния съд на Иран Голамхосейн Исмаили, представен от осведомителните организации.

" Махмуд Мусави-Маджд е бил обвързван с Централно разузнавателно управление на САЩ и Мосад и се е занимавал с шпионаж против парично заплащане, като е следил Ислямската революционна армия ", разгласи Исмаили. Той добави: „ Този човек е дал на враговете ни местоположението на Солеймани “. Осъденият скоро щял да бъде екзекутиран. 

В началото на януари Съединени американски щати организираха интервенция за ликвидирането на авторитетния военачалник Солеймани, който командваше елитните елементи " Ал Кудс " на Иранската революционна армия. Той беше погубен наоколо до интернационалното летище край иракската столица Багдад. В отговор Иран стартира ракетни офанзиви върху базата в Ирак, където са ситуирани американски войски. Първоначално президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и управлението на Пентагона обявиха, че няма жертви от обстрела. След това военните бяха принудени да признаят, че има жертви. Освен това броят им по-късно се усили.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР