Ирански официални лица заявиха, че исканията на Русия по време

...
Ирански официални лица заявиха, че исканията на Русия по време
Коментари Харесай

Иран упрекна Русия, че спъва преговорите за ядрената сделка

Ирански публични лица обявиха, че настояванията на Русия по време на договарянията за иранското нуклеарно съглашение във Виена не са градивни , оповестява " Ройтерс ".

Намесата на Русия е ориентирана към подсигуряване на личните й ползи , сподели организацията, показаха те, представени от иранската полуофициална организация " Тасним ".

Русия изиска гаранция от Съединени американски щати, че глобите, пред които е изправена поради спора в Украйна, няма да навредят на търговията й с Иран. Искането обаче може да препъне договарянията.

Отлагайки възобновяването на съглашението сред Иран и западните сили и забавяйки връщането на Техеран на петролния пазар, Русия се стреми да увеличи цените на суровия нефт и да усили личните си енергийни доходи, оповестява още " Тасним ".
 Иран е подготвен в къси периоди да усили износа си на петрол
Иран е подготвен в къси периоди да усили износа си на петрол

Сегашният растеж на цените зависи от " политическите дейности и решения на някои страни "

Във Виена Иран и международните сили вършат опит да възобновят нуклеарното съглашение, което някогашният американски президент Доналд Тръмп напусна през 2018 година, налагайки тежки наказания на иранската стопанска система.

Иранският външен министър Хосеин Амирабдолахян съобщи по време на диалог с Жозеп Борел от Европейски Съюз, че неналичието на сериозна воля от страна на Запада за реализиране на положително и надеждно съглашение във Виена е довела до излишно удължение на договарянията.

Целта на възобновените договаряния е Съединени американски щати да се върнат към нуклеарната договорка , подписана сред Иран и интернационалните медиатори през от 2015 година, а Техеран да стартира още веднъж да съблюдава уговорките си по него. Тръмп отдръпна Съединените щати от съглашението с аргумента, че Иран нарушава изискванията по него.
 Иран: Ядрената договорка се трансформира в куха черупка
Иран: Ядрената договорка се трансформира в куха черупка

Техеран отхвърля договаряния с една неотстъпчива Америка и една пасивна Европа

От април до момента Съединени американски щати и Иран организираха във Виена осем кръга непреки договаряния, ориентирани към обновяване на действието на пакта за анулация на глобите против Техеран, при което иранската страна би трябвало да съблюдава рестриктивните мерки върху нуклеарната й стратегия.

Докато от Държавния департамент на Съединени американски щати настояват, че договарянията навлизат във " финалната си част ", ирански чиновници показват, че част от настояванията им за унищожаване на глобите не са били взети под внимание при договарянията във Виена.

И двете страни споделят, че чакат дефинитивно политическо решение от другата страна за обновяване на нуклеарната договорка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР