Иранската Революционна гвардия е задържала чуждестранен танкер с 12-членен екипаж,

...
Иранската Революционна гвардия е задържала чуждестранен танкер с 12-членен екипаж,
Коментари Харесай

Чуждестранен петролен танкер с 12 души екипаж е обвинен в контрабанда на 1 млн. л. гориво

Иранската Революционна армия е задържала задграничен танкер с 12-членен екипаж, който съгласно нея правил контрабанда на нефт в Персийския залив, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на иранската държавна телевизия.

Това става единствено дни откакто петролен танкер, основан в Обединените арабски емирства, изчезна от системите за следене в ирански териториални води. Плаващият под панамски байрак танкер МТ " Риа " престана да предава данни за местоположението си през нощта в събота покрай остров Кешм, на който има Революционната армия има база, отбелязва АП по данните на уеб страницата " Маритайм трафик ".

Иранската телевизия не посочи от коя страна е плавателният съд, само че сподели, че той е бил арестуван в събота южно от иракския остров Ларак в Ормузкия пролив.

Чуждестранният екипаж е обвинен в контрабанда на към 1 милион литра гориво от ирански контрабандисти на задгранични купувачи, сподели държавната медия.

Според иранските военни арестуваният съд е същият, който те изтеглили на буксир в събота, откакто подал сигнал за злополучие, показват Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Информацията за арестуван от иранската Революционна армия съд опонира на изказването на представител на иранското външно министерство от през вчерашния ден, че Иран е оказал помощ на задграничен петролен танкер с нередовност. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР