Иранската полиция е използвала бойни патрони и сълзотворен газ, за

...
Иранската полиция е използвала бойни патрони и сълзотворен газ, за
Коментари Харесай

Иранската полиция стреля с бойни патрони по протестиращи

Иранската полиция е употребила бойни патрони и сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращи против властта поради сваления украински аероплан, съобщи АП. Агенцията се базира на видеоматериали, качени в обществените мрежи. Демонстрациите в няколко ирански града, текат към този момент трети ден.
Инцидентът е станал нощес на техеранския площад " Азади ", само че за него няма известия в държавните медии, оповестява БНР.
Правозащитни организации обаче реагираха остро на информацията и приканиха иранските управляващи да разрешат на хората да стачкуват спокойно, както повелява Конституцията на страната.
Във видеото, изпратено до правозащитна организация, основана в Ню Йорк, с вижда навалица от стачкуващи, които се разбягват, откакто измежду тях пада резервоар със сълзотворен газ. Чува се жена, която крещи: " Те стрелят със сълзотворен газ против хората! Площад " Азади ". Смърт на диктатора. "
На друго видео се вижда по какъв начин изнасят жена след конфликт с полицията, на земята има кървава диря. Тези, които са към нея, крещят, че тя е била улучена от военен патрон в крайници. Други фотоси и видеоклипове от случая демонстрират локви кръв по тротоара.
Полицейски елементи за битка с вълнения в черни униформи и каски се събраха по-рано в неделя на площад " Вали е Аср ", пред Техеранския университет и на други известни места в столицата. Членове на Революционната армия патрулират града на мотоциклети, всеобщо е наличието и на цивилни сътрудници. Хората гледат да минават бързо около служителите на реда, с цел да не притеглят вниманието върху себе си, отбелязва АП.
Шефът на полицията в Техеран даде изказване, в което отхвърля против протестиращите да е било стреляно. По думите му хората са инструктирани да появят въздържаност.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР