Иранската футболна легенда Али Даи беше осъден на смърт за

...
Иранската футболна легенда Али Даи беше осъден на смърт за
Коментари Харесай

Осъдиха на смърт бивш нападател на Байерн Мюнхен

Иранската футболна легенда Али Даи беше наказан на гибел за присъединяване в митинг дружно с 15 000 души след убийството на Махса Амини за погрешно носене на хиджаб, написа.

Обществото е шокирано, че популярният футболист, отбелязал 109 гола за националния тим на Иран, получи най-тежкото наказване, само че към момента има вяра управляващите да трансформират решението.

Паспортът на Даи също беше анулиран предишния месец по същия случай.

Даи прикани иранското държавно управление да реши проблемите на хората, вместо да употребява принуждение, само че очевидно управляващите не харесаха това и взеха решение да го санкционират.

Протестите в Иран не престават макар репресиите от страна на силите за сигурност, които съгласно правозащитна група са умъртвили минимум 600 души.Размириците избухнаха в отговор на гибелта по време на арестна Махса Амини, 22-годишна жена, арестувана от “моралната полиция ”, за хипотетично нарушение на строгите правила за носене на хиджаб.

Гневът се развихри на погребението на Махсаи се трансформира в най-голямата вълна от митинги в Иран от съвсем три години.

Иранското сдружение за отбрана на правата на децата осъди силите за сигурност за това, че са прибягнали до принуждение против деца, които са протестирали в учебните заведения и на улицата. Към данни от октовмри тази година, убитите деца са минимум 30.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР