Ирано-американският милиардер Джам Наджафи подготвя оферта от 3,75 млрд. долара

...
Ирано-американският милиардер Джам Наджафи подготвя оферта от 3,75 млрд. долара
Коментари Харесай

Ирано-американски милиардер подготвя оферта за закупуването на Тотнъм

Ирано-американският милиардер Джам Наджафи приготвя оферта от 3,75 милиарда $ за закупуването на Тотнъм, оповестява Financial Times.

Бизнесменът, който е ръководител на MSP Sports Capital, приготвя предлагането дружно с консорциум от вложители и през идващите няколко седмици ще го изпрати до притежателя на Тотнъм Джоузеф Люис и клубния президент Даниел Леви. Наджафи прави оценка тима на 3 милиарда $, а останалите 750 млн. са за покриване на задължения. МSP и останалите сътрудници ще обезпечат 70% от общата сума за закупуването, а останалите 30% ще бъдат поети от вложители от Арабския залив, основно от Абу Даби.

Люис и Леви влязоха във властта на клуба през 2000 година, когато посредством своята компания ENIC закупиха 26% от акциите на лорд Алън Шугър, а през 2007 година станаха мажоритарни акционери с общо 85,5% от управителния дял на “шпорите ”. Оттогава насам те построиха нов клубен стадион, а отборът постоянно взе участие в Шампионската лига, само че последният извоюван трофей е Купата на лигата от 2008 година

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР