Иран забрани износа на редица медицински продукти заради разпространението на

...
Иран забрани износа на редица медицински продукти заради разпространението на
Коментари Харесай

Иран забрани износа на медицински материали

Иран забрани износа на редица медицински артикули поради разпространяването на ковид. Това разгласи заместник-министърът на индустрията и търговията Хамид Задбум, представен от БГНЕС. Забранява се износът на: маски, плат и материали, от които се създават маски, както и защитно облекло.
Иран се ориентира по-малко към вноса на тези артикули за сметка на разширението на личното си произвеждане и съумя да усили стартирането на пазара на маски, алкохол и специфична екипировка, оповестява РИА Новости.
Забраната за експорт ще бъде в действие, до момента в който не бъдат задоволени потребностите за вътрешния пазар, съобщи заместник-министърът.
На 14 април в Иран е открит цех за произвеждане на маски, който ще създава не по-малко от 103 000 бройки дневно.
Дефицитът на този продукт се усети в първите дни на епидемията от ковид. Проблем породи и с антисептиците, които изначало липсваха, само че този въпрос беше позволен бързо и сега те могат да бъдат закупени във всяка аптека.
За битката с ковид бяха мобилизирани въоръжените сили на страната както за производството на антисептици, по този начин и за дезинфекцията на градовете.
В Иран доказаните случаи са 74 877, от които 4683 смъртни и 48 129 оздравели. Новите случаи са 1574, а умрелите през последните 24 часа са 98.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 15 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР