Иран спазва основните ограничения върху ядрените му дейности, наложени съгласно

...
Иран спазва основните ограничения върху ядрените му дейности, наложени съгласно
Коментари Харесай

Иран се придържа към ядреното споразумение, показва доклад на МААЕ

Иран съблюдава главните ограничавания върху нуклеарните му действия, наложени според съглашението със международните сили от 2015 година, демонстрира отчет на Международната организация за атомна сила (МААЕ), представен от Ройтерс.

Иран не е превишавал рестриктивните мерки върху запасите му от нискообогатен уран и тежка вода и не е обогатявал уран над лимита от 3,67 % непорочност, съобщи МААЕ в следващия си тримесечен отчет.

Документът демонстрира, че Иран не попречва интернационалните инспекции. Със съглашението от 2015 година Иран се съгласи да ограничи нуклеарната си стратегия в подмяна на унищожаване на наложените му стопански наказания. Сделката, целяща да не допусне Иран да сътвори нуклеарно оръжие, е мощно подложена на критика от американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, който през януари заплаши, че ще изтегли Съединени американски щати от нея, в случай че в нея не бъдат включени спомагателни ограничавания за Иран.

Иран е уведомил нуклеарните инспектори на Организация на обединените нации за проектите си за създаване на нуклеарна технология за кораби, се споделя още в отчета на МААЕ. Това е станало в писмо, адресирано от Иран до МААЕ през януари. Повече детайлности за желанието на Иран не бяха обявени през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР