Иран се обърна към Международната организация на криминалната полиция (Интерпол)

...
Иран се обърна към Международната организация на криминалната полиция (Интерпол)
Коментари Харесай

Иран се обърна към Интерпол за издаване на червена бюлетина за арест на Тръмп

Иран се обърна към Международната организация на престъпната полиция (Интерпол) за издаване на интернационална заповед за арест на американския президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския по отношение на убийството на авторитетния ирански военачалник Касем Солеймани преди една година, заяви Българска телеграфна агенция.

"Внесохме в Интерпол искане за арест с "червена бюлетина " против 48 души, в това число Тръмп, американски военни командири и представители на Пентагона, както и на американски военнослужещи в района ", съобщи представителят на иранския Върховен съд Голам Хосейн Исмаили по държавната телевизия.

Той означи, че Иран има градивно съдействие със прилежащ Ирак по въпроса. Интерпол е учредена през 1923 година интернационална организация, която координира полицейските интервенции на своите 194 страни членки. Дадена страна може да употребява "червена бюлетина ", с цел да изиска от други страни да издирят и арестуват избран човек.

На 3 януари 2020 година по заповед на Тръмп американската войска умъртви Солеймани в Ирак с ракета, изстреляна от дрон по кортежа на генерала наоколо до летището на Багдад.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР