Иран се готви да изпрати няколкостотин дронове за Русия, част

...
Иран се готви да изпрати няколкостотин дронове за Русия, част
Коментари Харесай

Белият дом: Иран ще изпрати стотици дронове в помощ на Русия

Иран се готви да изпрати " няколкостотин " дронове за Русия, част от които ще бъдат оборудвани с оръжия, съобщи в Белия дом съветникът по националната сигурност Джейк Съливан.

Предположенията са, че към този момент е почнало образованието на съветските военни за работа с тези дронове, а доставката евентуално ще стане още този месец, предава БНР.

Майкъл Кофман, шеф на Програмата за проучвания на Русия в Центъра за военноморски разбори счита, че съветските сили губят огромни количества разследващи дронове и тяхното лично произвеждане не е задоволително. Според върховен американски чиновник закупуването на дронове от Иран демонстрира, че Русия е обезверена и няма избор заради икономическата изолираност.

Силите на Украйна използваха турски въоръжени дронове, а Съединени американски щати и други съдружници им доставиха и доста по-малки летателни апарати. От началото на войната Съединени американски щати отделиха милиарди долари в поддръжка на страната.

Израел и Саудитска Арабия обаче отхвърлиха да се причислят към Съединени американски щати и останалите страни и да санкционират Русия за нейното навлизане в Украйна заради техните вътрешни ползи. Сега Съединени американски щати желаят да покажат, че основният им районен противник оказва помощ за въоръжаването на Русия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР