Иран предупреди, че ако на Израел не бъдат спрени,

...
Иран предупреди, че ако  на Израел не бъдат спрени,
Коментари Харесай

Иран заплаши с дългосрочни последствия, ако Израел не спре геноцида

Иран предизвести, че в случай че " " на Израел не бъдат спрени, обстановката може да излезе отвън надзор с " дълготрайни последици " , оповестява " Ройтерс ".

Изявлението на задачата на Иран в Организация на обединените нации пристигна, откакто Техеран предизвести Израел, че ще бъде заставен да отговори, в случай че в следената от " Хамас " линия Газа.

" Ако военните закононарушения и геноцидът на израелския апартейд не бъдат прекъснати неотложно, обстановката може да излезе отвън надзор и да рикошира с широкообхватни последствия - отговорността за които е на Организация на обединените нации, Съвета за сигурност и страните, насочващи Съвета към задънена улица ", акцентира задачата на Иран в Организация на обединените нации в обществената мрежа " Екс ".

Израел се приготвя да стартира наземна атака против подкрепяната от Иран формация " Хамас " в линията Газа, откакто прикани палестинците, живеещи в гъсто обитаемата територия, към затворена граница с Египет.
 Иран упрекна Израел в
Иран упрекна Израел в " геноцид " и нарушение на интернационалните контракти

Според иранския президент цялостната обсада нарушава всички съществуващи интернационалните контракти

Израел се зарече да унищожи " Хамас " като възмездие за офанзивата на палестинската формация преди седмица. " Хамас " щурмува израелски градове, убивайки 1300 души и вземайки десетки заложници - най-тежката офанзива против цивилни в историята на Израел.

Израел към този момент подложи Газа на най-интензивната бомбардировка, която територията в миналото е преживявала, и  - дом на 2,3 милиона палестинци. Властите в Газа оповестиха, че над 2200 души са били убити.

Съединените щати се пробват да задържат Иран отвън спора, а по-широката интернационална дипломация е съсредоточена върху попречване на разширението му - изключително в Ливан - което би провокирало районна война.

Ливанската тежко въоръжена формация " Хизбула ", подкрепяна от Иран, влезе в конфликти с израелските сили неведнъж през миналата седмица.
 Иран предизвестява, че закононарушенията против палестинците в Израел биха получили отговор
Иран предизвестява, че закононарушенията против палестинците в Израел биха получили отговор

Оста на съпротивата се отнася до съюз сред Иран, палестински и ливанската въоръжени групировки, Сирия и други фракции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР