Иран изстреля през нощта срещу сряда 22 ракети по бази

...
Иран изстреля през нощта срещу сряда 22 ракети по бази
Коментари Харесай

Иран удари американски бази в Ирак

Иран изстреля през нощта против сряда 22 ракети по бази в Ирак, в които се обитават американски и други съдружни войски, в това число базата " Айн ал Асад " в провинция Ал Анбар и друга в Ербил, в отговор на убийството на Касем Солеймани при удар с американски дрон в Ирак предходната седмица.

В известие държавното управление на Иран разгласи, че е провело интервенция " Мъченикът Солеймани ", при която са изстреляни десетки ракети земя-земя против военновъздушна база на терористичната войска на американския агресор. Допълва се, че базата " Айн ал Асад " е разрушена. Съединени американски щати се разказват като " Големия Сатана, покварения и нахален американски режим ". По данни на медиите иранските офанзиви са почнали в 1.20 часа локално време - същият час, в който беше погубен и самият Солеймани в петък.

" Снощният удар беше пестник в лицето ", сподели аятолах Али Хаменей в тирада, излъчена онлайн по държавната телевизия.

Американски боен представител съобщи, че Иран е изстрелял 15 ракети, от които 11 са блъснали цели, а четири са паднали по време на полета. Няма починали американци. Иранските медии обаче разпространиха информация за 80 починали, която не е доказана.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в туитър, че е в ход оценка на вредите от ударите и че той ще направи изказване по-късно. ДВсичко е наред!У, написа още Тръмп.

Германия, Дания и Норвегия обявиха, че нито една от войсковите им единици им в Ирак не е записала убити или ранени.

Кабинетът на премиера в Ирак заяви, че е получил Дофициално устно съобщениеУ от Иран, в което той го осведоми за идната ракетна офанзива против американските сили, ситуирани на иракска земя, и декларира, че е неизбежна. ДПолучихме публично устно известие от Ислямска Република Иран, че иранският отговор на убийството на Касем Солеймани е стартиран или ще стартира скоро и че ударът ще бъде стеснен до мястото, където американската военна войска се намира в Ирак, без да се прецизира то ", споделиха от офиса.

Големи самолетни компании като " Еър Франс " и " Луфтханза " обявиха, че приключват полетите над Иран и Ирак поради напрежението сред Вашингтон и Техеран. Федералната организация по въздушен превоз на Русия също предизвести да не се лети във въздушното пространство на Иран и Ирак.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани Вашингтон и Техеран неотложно да прекратят използването на оръжие и да дадат късмет на разговора при деескалацията на напрежението.

По-късно в изказване пред кореспонденти Доналд Тръмп разгласи, че ще наложи нови наказания на Иран, само че без да прецизира какви тъкмо ще са те.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР