Иран изстреля късно в събота вечер бойни дронове и ракети

...
Иран изстреля късно в събота вечер бойни дронове и ракети
Коментари Харесай

За пръв път Иран атакува пряко Израел

Иран изстреля късно в събота вечер бойни дронове и ракети против Израел в първото си непосредствено нахлуване на израелска територия, съобщи Българска телеграфна агенция.
Израел бе нападнат с над 200 дрона и ракети, заяви представителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари. Той сподели, че доста от тях са били прехванати, преди да стигнат територията на Израел. По последни данни 99% от тях са били обезвредени. По сведения на израелските управляващи няколко ирански ракети земя-земя са блъснали Израел, ранили са 10-годишно момиче в региона на град Арад в пустинята Негев и са предизвикали леки вреди във боен обект в южната част на страната.
Иранската държавна организация ИРНА съобщи, че са нанесени “сериозни вреди в най-голямата военновъздушна база в Негев ” и при офанзивата са били употребявани крилати и балистични ракети.
Корпусът на гвардейците на Ислямската гражданска война заяви, че военновъздушните му сили са изстреляли десетки ракети против цели в Израел.
“Изстрелването на ракетите бе подхванато в отговор на редица закононарушения, осъществени от ционисткия режим, в това число офанзивата против иранското консулство в Дамаск и убийството на командири и военни съветници на страната ни в Сирия ”, обявиха от корпуса.
В същото време бойците на ливанската формация “Хизбула ” и йеменските бунтовници хути, които са съдружници на Иран, направиха набези против Израел - първите изстреляха ракети по окупираните от Израел Голански възвишения, а вторите пуснаха безпилотни самолети към израелска територия.
Сирени за въздушна паника прозвучаха в южната част на Израел, край Мъртво
море, в региона на Ерусалим и в северната част на страната. Израелското държавно управление прикани жителите на редица градове да се укрият в бомбоубежищата. Малко след началото на интервенцията в профила на висшия водач на Иран аятолах Али Хаменей в Екс бе оповестено известие, в което се споделя, че “дяволският режим ще бъде осъден ”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР