Иран изглежда се подготвя за изстрелване на ракета в Космоса,

...
Иран изглежда се подготвя за изстрелване на ракета в Космоса,
Коментари Харесай

Сателитни снимки показват, че Иран може би се подготвя за изстрелване на ракета

Иран наподобява се приготвя за изстрелване на ракета в Космоса, като на сателитни фотоси се вижда по какъв начин тече подготовка на стартова площадка в пустинята в миг, когато напрежението към нуклеарната стратегия на Техеран остава високо, съобщи Асошиейтед прес.

Iran appeared to be readying for a space launch Tuesday as satellite images showed a rocket on a rural desert launch pad.

Iran did not acknowledge a forthcoming launch at the space port.
— The Associated Press (@AP)

На сателитни фотоси, оповестени от компанията " Максар текнолъджис ", се вижда стартовата площадка на космодрума Имам Хаменей в иранската провинция Семнан. От площадката неотдавна бяха направени няколко несполучливи опита за извеждане на спътник в орбита. На една от фотосите се вижда по какъв начин ракетата, която е на превозвач, е подготвяна за издигане и прикрепяне към пусковата кула. На друго изображение се вижда към този момент готовата за изстрелване ракета.

Иран не удостовери дали следва изстрелване от космодрума и неговата задача в Организация на обединените нации в Ню Йорк към този момент не е коментирала информацията. Държавната организация ИРНА през май заяви, че Иран евентуално ще успее да приготви за изстрелване седем спътника локално произвеждане до края на персийската календарна година през март 2023 година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР