Иракското правителство пое ангажимент да защитава по адекватен начин американските

...
Иракското правителство пое ангажимент да защитава по адекватен начин американските
Коментари Харесай

Помпео от Багдад: Ирак ще защитава американските интереси

Иракското държавно управление пое ангажимент да пази по съответен метод американските ползи, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в Багдад, предадоха Агенция Франс Прес и Ройтерс. Помпео дойде на необявено посещаване в Ирак и се срещна с президента Бархам Салим и с премиера Адел Абдел Махди.

"Подчертахме значимостта на уверението на Ирак, че е в положение да пази по съответен метод американците на негова земя ", сподели Помпео пред публицисти. "Иракските ръководители са наясно, че това е тяхна отговорност ", добави той. "Причината да дойдем в Багдад са информациите за ескалация в дейностите на Иран ", продължи държавният секретар.

Той сподели, че задачата на визитата му е да показва поддръжката на Съединени американски щати за върховен и самостоятелен Ирак, който не е под въздействието на прилежащ Иран, показва АП.

Вчера Помпео анулира планувано посещаване в Берлин поради "въпроси, свързани с интернационалната сигурност ", припомня Ройтерс.

Съединени американски щати оповестиха, че изпращат военноморска група отпред със самолетоносач в Близкия изток в отговор на "заплаха от сили на иранския режим " и че има ескалация в дейностите на Иран. Помпео отпътува от Ирак след визитата, траяла четири часа.

Американският държавен секретар през днешния ден ще бъде на посещаване в Лондон, откакто отсрочи вчерашната си аудиенция в Берлин, потвърдиха от американското посолство в английската столица.

Майк Помпео ще се срещне с премиера Тереза Мей и с министъра на външните работи Джеръми Хънт. Очаква се на срещата на четири очи Помпео да предизвести Мей и Хънт, че китайският телекомуникационен колос "Хуавей " съставлява риск за английските национални ползи и сигурност, в случай че получи въпреки и стеснен достъп за създаване на нова безжична информационна мрежа от пето потомство във Англия.

Освен това някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ счита, че сходна договорка би сложила под подозрение американско-британското съдействие в региона на технологиите в бъдеще. Помпео ще разиска с Мей и Хънт още опасността, която съставляват Иран и Русия, както и завръщането на английски бойци от "Ислямска страна " и ситуацията в Йемен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР