Руски учени са извършили аутопсия на вълк, открит във вечната

...
Руски учени са извършили аутопсия на вълк, открит във вечната
Коментари Харесай

Руски учени извършиха аутопсия на вълк на 44 000 години

Руски учени са направили аутопсия на вълк , открит във безконечната заледеност. Смята се, че животното е на към 44 хиляди години

Вълкът е открит инцидентно от поданици в далечния североизточен район на област Абийски в Якутия през 2021 година, само че останките на хищника едвам в този момент се изследват вярно от учени, заяви организация Ройтерс.
 
 вълк Североизточен федерален университет в Якутск, Русия
„ Това е първото в света изобретение на див звяр от късния Плейстоцен “, сподели Алберт Протопопов, началник на отдела за проучване на фауната на мамута в Якутската академия на науките.

„ Възрастта му е към 44 000 години и в никакъв случай до момента не сме имали сходна антична находка “, добави той.

" Запечатана " сред Северния ледовит океан и Далечния изток на Русия, Якутия е голям район от блата и гори, като към 95% от са покрити с безконечна заледеност .

Известно е, че зимните температури в района падат до минус 64 градуса по Целзий. 
 
 вълк Североизточен федерален университет в Якутск, Русия
Въпреки че не е извънредно да се откриват хилядолетни скотски трупове, заровени надълбоко във безконечната заледеност, която постепенно се топи заради изменението на климата, вълкът е специфичен , сподели Протопопов.

„ Той е бил доста деен див звяр, един от по-големите. Малко по-малък от пещерните лъвове и мечки, само че доста деен, преносим див звяр, а също така е бил и мършояд “, добави той.

За Артьом Недолужко, шеф по развиването на лабораторията по палеогенетика в Европейския университет в Санкт Петербург, останките на вълка дават рядка визия за Якутия отпреди 44 000 години.

„ Основната цел е да разберем с какво се е хранил този вълк , кой е той и каква е връзката му с тези антични вълци, които са обитавали североизточната част на Евразия “, добави той.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР