Иракското министерство на петрола съобщи днес, че страната ще намали

...
Иракското министерство на петрола съобщи днес, че страната ще намали
Коментари Харесай

Ирак планира да намали вноса на петролни продукти с 25%

Иракското министерство на петрола заяви през днешния ден, че страната ще понижи вноса на петролни артикули с 25 %, защото рафинериите са възобновени след боевете с бойците от групировката " Ислямска страна ", съобщи Ройтерс. Ирак създава повече петролни артикули и като обработва газов кондензат, означи в известие министърът на петрола Джабар ал Луайби, без да дефинира точна дата за намаляването на вноса.

 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / Khalil Dawood
Министерството разгласи през последните няколко месеца, че потенциалът на рафинерията в Киркук е повишен, също така има проекти за възобновяване на част от завода Байджи, който бе най-голямото иракско дружество за преправка на нефт.

Ирак е вторият по величина производител на нефт в ОПЕК след Саудитска Арабия. Капацитетите за преправка на нефт на страната обаче бяха лимитирани, когато бойците от " Ислямска страна " нахлуха в Байджи, северно от Багдад, през 2014 година.

Иракските сили си върнаха Байджи през 2015 година, само че нанесените вреди са големи. Страната в този момент разчита най-вече на рафинерията " Дора " в Багдад и на южната рафинерията " Шуайба ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР