Иракският премиер Хайдер ал Абади обяви за приключила войната, която

...
Иракският премиер Хайдер ал Абади обяви за приключила войната, която
Коментари Харесай

Ирак обяви край на войната срещу Ислямска държава

Иракският министър председател Хайдер ал Абади разгласи за завършила войната, която държавните сили водеха от три години против джихадистката формация " Ислямска страна " в Ирак, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Силите ни изцяло управляват иракско-сирийската граница, по тази причина разгласявам края на войната против Даеш ", сподели Абади, употребявайки арабския акроним за ИД, в тирада на конференция, проведена от синдиката на иракските публицисти.

" Нашата битка е с врага, който искаше да убие нашата цивилизация, само че ние победихме с помощта на нашето единение и решителност. Победихме ги за малко време ", добави Абади.

Водената от Съединени американски щати интернационална коалиция разгласява в Туитър поздрави към иракския народ за успеха против Ислямска страна. " Ние ще бъдем до тях, до момента в който те основават условия за един сигурен и проспериращ предстоящ Ирак ", се споделя в туита, представен от Ройтерс.

През 2014 година ИД завладя една трета от Ирак и сложи в заплаха самото битие на страната. С помощта на водена от Съединени американски щати интернационална коалиция иракските войски минаха в контранастъпление, с цел да си върнат изгубените територии.

тагове ирак война ислямска страна край
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР