Иракските депутати се събраха на първо заседание след изборите на

...
Иракските депутати се събраха на първо заседание след изборите на
Коментари Харесай

Парламентът на Ирак не успя да утвърди председател

Иракските депутати се събраха на първо съвещание след изборите на 12 май, само че не съумяха да изберат ръководител на Народното събрание, предава Reuters, като напомня, че одобряването му е първа стъпка в процеса за сформиране на ново държавно управление на близкоизточата република.
Иракските депутати би трябвало да изберат ръководител на Народното събрание, както и двама негови заместници в 90-дневния период, очакван от конституцията на страната. Но при конкуриращи се политически блокове, всеки от които твърди, че има парламентарно болшинство, не се стигна до гласоподаване на назначенията. Временно изпълняващият длъжността ръководител на Народното събрание съобщи, че ще съвещанието ще продължи по-късно във вторник, отбелязва още организация " Фокус ".
Признаването на резултатите от изборите за народни представители в Ирак се забави с няколко месеца поради обвинявания в изборни измами. Новото иракско държавно управление ще има задачата да възвърне страната след тригодишната война с терористичната формация „ Ислямска страна “, както и да поддържа баланс в връзките с двата най-големи съдружника на Ирак – Иран и Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР