investor.bgБългарската асоциация за електромобилност (БАЕМ) не е съгласна с част

...
investor.bgБългарската асоциация за електромобилност (БАЕМ) не е съгласна с част
Коментари Харесай

Асоциация се обяви против изискването за книжка за управление на е-тротинетка

investor.bg

Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ) не е съгласна с част от изказванията на министъра на вътрешните работи Младен Маринов за идното въвеждане на регулация за електрическите тротинетки в България, излиза наяве от известие до медиите.

Според асоциацията някои от изказванията, направени на Парламентарния надзор в петък, не подхождат на плана за изменение на Закона за придвижване по пътищата, оповестен за публично разискване. Сред тях са нуждата от каска и свидетелството за ръководство. От БАЕМ показват, че това би могло да забави доста навлизането на електрическите тротинетки на пазара в ролята им на екологичен, безвреден и комфортен метод за напредване в града.

БАЕМ твърди, че условието за съществуването на брошура за ръководство на е-скутер съставлява бюрократична процедура, която усложнява целия този развой и няма да способства за повишение сигурността на участниците в придвижването. Ето за какво от асоциацията упорстват преди условието да бъде признато, то да бъде добре обосновано от управляващите.Във връзка с условието за наложително потребление на каска при карането на електрическа тротинетка БАЕМ разяснява, че съществуват изследвания, които потвърждават, че водачите са доста по-непредпазливи към велосипедистите с каски, което ускорява риска от катастрофи по пътищата. Предложението на асоциацията е водачите да употребяват каски, само че това да се случва единствено по тяхно предпочитание.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР