Инвестицията в комплекс Възраждане и прилежащия към него парк от

...
Инвестицията в комплекс Възраждане и прилежащия към него парк от
Коментари Харесай

9.5 млн. лева е инвестицията за аквапарк "Възраждане", скоро в басейните и минерална вода

Инвестицията в комплекс " Възраждане " и прилежащия към него парк от 25 декара е в размер на 9.5 млн., като 5.3 млн. са нисколихвен заем по Оперативна програма " Региони в напредък ". Това съобщи за Сутрешния блок на Българска национална телевизия изпълнителният шеф на сдружението вложител Димитър Шивачев.

По думите му главният фактор да се направи комплекса на това място е намиращият се в съседство извор на минерална вода " Баталова воденица ".

Комплексът отвори порти през днешния ден. Всеки миг се чака да се получат последните нужни документи и да стартира да се употребява минерална вода в аквапарка. Тя ще се употребява и във вътрешната, и във външната част, ще се смесва с тази за битови потребности, като температурата ще се контролира, изясни Шивачев.

Тази вода е потребна както за пиянство, по този начин и за външно приложение - оказва помощ на опорно-двигателния уред, за кожни болести. Приемана вътрешно е потребна за стомашно-чревния тракт.

5 са външните басейни в новия аквапарк " Възраждане " - хидромасажен басейн, развлекателен, разбъркан с детски басейн, детски пратер с пързалки и в допълнение има още пет пързалки. Това посочи мениджърът на басейна Андрей Калмаков. До 11 спасители има на промяна, като се включват и тези, които следят контрола на пързалките за по-голяма сигурност.

Заради рецесията с ковид в комплекса прецизно се взимат защитни ограничения.

Капацитетът на аквапарка е 500 индивида, само че ще се позволяват до 250.

Чадърите във външната част са подредени на 5 метра разстояние. След всеки клиент се дезинфекцира повърхността на шезлонгите. На входа на комплекса се мери температурата на всеки клиент, дезинфекцират се ръцете, дават се указания и калцуни, с цел да се стигне до съответния обект.

Дезинфекцията във вътрешната част се съблюдава на час, като всяко едно помещение се минава главно. Гледа се за това да не се струпват хора и да има отдалеченост сред тях от 2.5 метра. Има потоци за влизане и излизане, и също се прави надзор за температура и стерилизация на ръцете.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР