Инвестицията на BlackPeak Capital в Бианор ще допринесе за развитието

...
Инвестицията на BlackPeak Capital в Бианор ще допринесе за развитието
Коментари Харесай

Бианор привлече над 20 млн. лв. през БФБ


Инвестицията на BlackPeak Capital в Бианор ще способства за развиването на българския финансов пазар, съобщи Росен Иванов (втори отляво надясно), ръководещ сътрудник на фона
(снимка: Bianor)

“Бианор Холдинг ” АД сполучливо усили капитала си посредством първично обществено предложение на БФБ. Бяха записани общо 5 414 619 акции с емисионна стойност 3,70 лв., с което компанията притегли над 20 млн. лева Това е второто сполучливо набиране на капитал от Бианор за по-малко от 12 месеца. 

Целта на инвестицията е да поддържа темпа на органически напредък на Бианор и да форсира развиването на компанията посредством сливания и придобивания в района. Стратегията планува надграждане на портфолиото от услуги и пълномощия на Бианор, както и разширение на географското ѝ наличие до клиенти от Съединени американски щати, Германия, Швейцария, Швеция, Норвегия и ОАЕ. 
още по темата
Фондът BlackPeak Capital влага 13,3 млн. лв. в Бианор, с което се подрежда измежду водещите акционери в компанията. Бианор става петото сдружение в портфолиото на BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, ръководещ активи от 126 млн. евро.

“BlackPeak Capital е измежду най-успешните районни капиталови фондове, ръководещ над четвърт милиард лв.. Техният важен опит с осъществяване на огромни придобивания ще ни е извънредно потребен при идващите стъпки от осъществяване на тактиката на Бианор за допълнение на органичния растеж и с растеж посредством придобивания ”, сподели Коста Йорданов, изпълнителен шеф на “Бианор Холдинг ” АД. 

“За първи път влагаме в компания, чиито акции се търгуват на борсата, и се надяваме, че нашата инвестиция ще способства освен за развиването на бизнеса, а и на българския финансов пазар като цяло ”, разяснява Росен Иванов, ръководещ сътрудник в BlackPeak Capital.

В нарастването на капитала участваха 199 вложители, сред  които няколко институционални вложители – общо 21 юридически лица, две от които задгранични сдружения и 178 физически лица.

След нарастването, капитализацията на Бианор Холдинг ще надхвъри 50 млн. лв. при настоящата цена на акциите. Това слага Бианор измежду най-големите ИТ компании, търгувани на Българска фондова борса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР