Инвестиционният фонд на инициативата Три морета направи своята първа, голяма

...
Инвестиционният фонд на инициативата Три морета направи своята първа, голяма
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Радев: Инвестиционният фонд на Три морета придоби значителен дял от пристанище Бургас

Инвестиционният фонд на самодейността " Три морета " направи своята първа, огромна директна инвестиция в България придобивайки забележителен дял от пристанище " Бургас ". Това сподели президентът Румен Радев, който взе участие в срещата на върха на самодейността " Три морета " в Рига.

Порт Бургас е най-близкото пристанище на Европейски Съюз до Босфора и придобиването ще има значима роля за поощряване на по-нататъшната съгласуваност и на икономическото развиване на целия район.

Вноската на България в този фонд е 20 млн. евро, а тук става въпрос за пъти по-голяма инвестиция.

На въпрос има ли подготвеност за длъжностен кабинет президентът сподели, че в никакъв случай не бяга от отговорности и до момента е назначил три служебни кабинета, които са се справили с провокациите.

" Въпросът не е в служебния кабинет. Въпрос е партиите да проявят отговорност и дебатът и самият избор да бъдат ориентирани към решение на ползите на хората. Трябва да е ясно, че в околните дни и седмици имат да се вземат решение доста значими провокации от компетенцията на настоящето държавно управление и сегашният парламент и те не могат да избягат от тях ", сподели президентът.

По думите му изборите са крайният вид. " Ако продължава блокажът на институциите и на работата на Народното събрание, изборите са неминуем вид, само че това е крайният, рисков вид ", сподели той.

Каза, че е рано за въпроса на коя партия ще даде третия мандат.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



Радев и президентите на страните участнички разискват влошената среда на сигурност поради войната в Украйна и привличането на Киев и страните от Западните Балкани към плановете на " Три морета ".

Инициативата включва 12 страни сред Адриатическо, Балтийско и Черно море и цели да насърчи транспортната, цифровата и енергийната съгласуваност сред страните.

Стратегически сътрудници са Европейската комисия, Съединените щати и Германия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР