Инвестиционната компания на известния финансист милиардер Карл Айкан - Icahn

...
Инвестиционната компания на известния финансист милиардер Карл Айкан - Icahn
Коментари Харесай

Карл Айкан продаде компания за авточасти за $5,4 милиарда

Инвестиционната компания на известния финансист милиардер Карл Айкан - Icahn Enterprises LP е постигнала съглашение за продажбата на производителя на автомобилни елементи и елементи Federal-Mogul LLC на различен производител от сектора - Tenneco Inc. Сумата на договорката е за $5,4 милиарда $.

Както се споделя в прессъобщението на Icahn Enterprises, придобиването ще бъде платено с $800 милиона налични средства и 29,5 милиона акции на Tenneco. Освен това Tenneco също ще поеме целия дълг на Federal-Mogul.

Очаква се договорката да бъде завършена през втората половина на 2018 година.

След привършване на придобиването Federal-Mogul ще бъде разграничена на две компании. Едната от тях ще се занимава с производството на авточасти, а другата с производството на трансмисии. Двете обособени сдружения ще проведат IPO (първично предложение на акции).

Основаната през 1899 година Federal-Mogul създава необятен подбор автомобилни елементи и системи - от чистачки и запалителни свещи до спирачни и трансмисионни системи. Компанията създава също по този начин продукция за самолетната и корабната промишленост. Годишният й оборот е от порядъка на 7,5 милиарда $, а в нея работят 55 хиляди души.

Tenneco Inc. е световна компания за 9,3 милиарда $ - пионер в създаването и реализирането на хрумвания и артикули за по-тих и безвреден превоз. Предлага модерни софтуерни решения за лекотоварни и тежкотоварни коли, профилирани машини и аварийни елементи за транспортните средства. Седалището на компанията е в щата Илинойс, като в нея за ангажирани 32 хиляди сътрудници.

След излизането на новината, акциите на Tenneco в хода на предварителната търговия набъбнаха с 4,4%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР