Инвестиционна концепция за изграждане на въглеродно неутрална индустриална зона подготвя

...
Инвестиционна концепция за изграждане на въглеродно неутрална индустриална зона подготвя
Коментари Харесай

Подготвя се общинска инвестиционна концепция за нискоемисионна индустриална зона в Габрово

Инвестиционна идея за създаване на въглеродно неутрална индустриална зона приготвя Община Габрово.

Идеята е да се проучат опциите за произвеждане на сила посредством фотоволтаици във заводи от Северната индустриална зона на града.

Освен това ще бъдат осъществени механически одити за реализиране на планова подготвеност за енергийно възобновяване на 60 многофамилни жилищни здания, както и предварителни изследвания за въвеждане на енергоефективни ограничения в обществени здания за постигане до енергиен клас „ А “.

Инвестиционната идея ще включва стопански, юридически и инженерен разбор, конструкция и правила на ръководството, финансова тактика и пътна карта за осъществяване и мониторинг. Целта е да се подкрепи достъпът до разнообразни източници на финансиране в бъдеще както за общинските обекти, по този начин и за притежателите на жилища и за локалния бизнес. Документът би трябвало да бъде подготвен до есента на тази година.

Инициативата е в границите на план по Европейския механизъм за градско развиване, за който Община Габрово има подписан контракт на стойност 60 000 евро. Той се извършва по програмата за научни проучвания и нововъведения „ Хоризонт 2020 “. Чрез помощта повече от 200 града и общини в Европейския съюз ще разработят концепции в региона на климата и силата. На национално равнище с изключение на Габрово са утвърдени още общините Добрич, Бургас и Белене.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР